Gå till huvudinnehållet

Grästrimmer STIHL FS 89

FS 89 är en kraftfull grästrimmer från Stihl med både trimmerhuvud och slyklinga för de lite mer krävande uppgifterna. Trimmern är utrustad med ett praktiskt styre och den miljövänliga 4-MIX-motorn ger låga utsläpp och lätt start. 

Egenskaper

Grästrimmer FS89 från STIHL ger lägre utsläpp än en trimmer med 2-taktsmotor och klarar världens strängaste avgaskrav. Trimmern är perfekt för arbeten över större ytor och segt gräs och ogräs. Kan dessutom utrustas med metallverktyg för ännu tyngre arbeten. Grästrimmern har trimmerhuvud AutoCut C 5-2 vilket är otroligt enkelt att fylla på ny tråd i.

Trimmern har en större tank vilket ger en längre drift och har även förenklad 3-2-1-start. Ny vinkelväxel och universalskydd gör att trimmern kommer närmare marken. FS89 har mycket bra segdragningskraft. Tankas med vanlig oljeblandad bensin. Den nya motorn ger även enklare åtkomst vid service.

Automatiskt dekompressionssystem 

Dekompressionssystemet förlänger automatiskt ventilens öppningstid i startskedet vilket innebär att det krävs betydligt mindre kraft för att starta motorn. Detta skonar inte bara hela maskinens startsystem utan gör även att belastningen på dig som användare blir mycket lägre.

Engreppsreglage 

Samtliga reglage för motordriften styr du enkelt och bekvämt med en hand vilket gör att trimmern blir både enklare och säkrare att köra.

Luftfilter med lång driftstid 

Lättillgängligt veckat pappersfilter med stor sammanlagd filteryta ger mycket långa rengöringsintervaller. Filtret är lättillgängligt placerat så att arbetsavbrotten hålls på ett minimum.

Primer 

Med den manuella bränslepumpen pumpas bensin in i förgasaren med några enkla tumtryck och du behöver inte längre rycka i startsnöret för att få fram bensin till förgasaren. Det finns ingen risk för överfyllnad eftersom all överflödig bensin rinner tillbaka ner i tanken.

Skyddsglasögon 

För din säkerhet levereras maskinen med ett par skyddsglasögon. Glasögonen har en bra passform och breda sidoskydd.

STIHL 4-MIX motor 

En prisbelönt STIHL-innovation! Motorsystemet som med oljeblandad 2-taktsbensin med många fördelar och utsläppen av skadliga ämnen har sänkts med ända upp till 80%. Systemet ger även ett angenämt och lägre motorljud, hög segdragningsförmåga och högt vridmoment. (I förhållande till en jämförbar 2-takts motor.)

STIHL Antivibrationssystem 

Ett effektivt antivibrationssystem som är speciellt anpassat för motorredskap inom landskapsvården. Gummidämpare tar upp de farliga vibrationerna från motorn och det roterande skärverktyget i exakt beräknade buffertzoner och handtagen blir näst intill vibrationsfira. Mycket bekvämt och bra ergonomi!

Stoppknapp 

Kontrollen av stoppbrytaren vid återstart faller helt bort. Maskinen är alltid startklar.

Styre 

Ett styre underlättar arbetet och förbättrar ergonomin och är det naturliga förstahandsvalet vid arbete över större ytor. Med ett styre kan du arbeta lugnt och metodiskt i stora pendlande rörelser, från sida till sida. Styret kan justeras efter eget behov.

Tekniska data

Cylindervolym: 28,4 cm³

Effekt: 0,95/1,3 kW/hk

Klippdiameter: 420  mm 

Ljudeffektnivå med metallverktyg: 105 dB(A)  

Ljudeffektnivå med trimmerhuvud: 106 dB(A) 

Ljudtrycksnivå med metallverktyg: 93 dB(A) 

Ljudtrycksnivå med trimmerhuvud: 95 dB(A) 

Skärverktyg: AutoCut C 25-2, slyklinga ø 250/25 

Tankvolym: 0,71 l

Totallängd (utan skärverktyg): 180 cm

Vibrationer med metallverktyg vänster/höger: 2,7/2,7 m/s²

Vibrationer med trimmertråd vänster/höger: 3,1/3,1 m/s² 

Vikt (tom tank, utan skärverktyg och skydd): 5,8 kg

Stihl

Vi på Granngården är stolta över att kunna erbjuda ett brett sortiment från välrenommerade proffsvarumärket STIHL.