Gå till huvudinnehållet

Grästrimmer STIHL FS 50

Lätt grästrimmer med loophandtag och en förenklad startprocedur. Perfekt till att klippa hela gräsytor eller till finputsningen runt gräsmattan, längs rabatter, kanter, runt buskar och träd. 

Egenskaper

Jobba med STIHL

STIHL tillverkade sin första motorsåg redan 1926 och är ett av världens mest köpta varumärke inom skog och trädgårdsmaskiner. Vi är därför stolta över att nu kunna erbjuda STIHL produkter i våra butiker. Med dess innovativa lösningar och höga kvalitet är vi säkra på att oavsett om du är hobby- eller proffsbrukare av maskiner kommer du att hitta det du söker hos oss.

 

Egenskaper för Grästrimmer STIHL FS 50

Trimmern är utrustad med STIHL 2-MIX motor som klarar världens strängaste avgaskrav.

Engreppsreglage, loophandtag 

Alla viktiga funktioner som start, drift och stopp sköts enkelt och bekvämt med ett enda reglage. Arbetet blir enkelt och bekvämt samtidigt som det höjer säkerheten. Med det praktiska loophandtaget styrs maskinen enkelt och precist.

Fjädrande start-/stoppknapp 

Med den fjädrande start-/stoppknappen återgår maskinen alltid automatiskt till startläge och den är alltid startklar. Otroligt enkelt och bekvämt.

Primer 

Med den manuella bränslepumpen pumpas bensin in i förgasaren med några enkla tumtryck. Du behöver inte längre rycka i startsnöret för att få fram bensin till förgasaren. Det är ingen risk för överfyllnad då all överflödig bensin rinner tillbaka ner i tanken.

STIHL 2-MIX motor 

STIHL tvåtaktsmotor med 2-MIX teknik ger hög effekt, bra segdragningsförmåga och sparar upp till 20% bränsle jämfört med likvärdiga STIHL tvåtaktsmotorer utan 2-MIX teknologi. Också utsläppen av skadliga ämnen reduceras kraftigt med ända upp till 70% och motorn uppfyller utan problem kraven enligt EU II.

Skyddsglasögon 

För din säkerhet levererar vi alltid med ett par skyddsglasögon. Glasögonen har en bra passform och breda sidoskydd. 

Tekniska data 

Cylindervolym: 27,2 cm³ 

Effekt: 0,8/1,1 kW/hk 

Klippdiameter: 420 mm

Ljudeffektnivå med trimmerhuvud: 108 dB(A) 

Ljudtrycksnivå med trimmerhuvud: 93 dB(A)

Skärverktyg: AutoCut C 5-2

Tankvolym: 0,34 l

Totallängd: 145 cm

Vibrationer med trimmertråd - vänster/höger: 6/5,7 m/s² 

Vikt: 4,4 kg

Stihl

Vi på Granngården är stolta över att kunna erbjuda ett brett sortiment från välrenommerade proffsvarumärket STIHL.