Gå till huvudinnehållet

Grästrimmer STIHL FS 131

FS 131 är en mycket effektstark trimmer från Stihl perfekt för ytarbeten och segt gräs. Röjaren är utrustad med en lättstartad 4-MIX motor som ger låga utsläpp och en bekväm bärsele. Levereras med trimmerhuvud, slyklinga och sågklinga. 
Miljömärke Gröna Punkten

Produktdetaljer

FS 131 från STIHL är både lätt att starta och att bära. Röjsågen är komplett utrustad med tvåhandsstyre, handtag med integrerad stoppknapp, 4-MIX motor med större tank för längre arbetspass, homogen drivaxel och en bärsele med dubbla axelremmar.

Automatiskt dekompressionssystem 

Dekompressionssystemet förlänger automatiskt ventilens öppningstid i startskedet vilket innebär att det krävs betydligt mindre kraft för att starta motorn. Belastningen på dig som använder röjsågen blir lägre och det skonar hela maskinens startsystem.

Engreppsreglage

Alla reglage för motordriften styr du bekvämt med en hand. Detta gör att maskinen blir både enklare och säkrare att köra.

Luftfilter med lång driftstid 

Lättillgängligt veckat pappersfilter med stor sammanlagd filteryta ger mycket långa rengöringsintervaller. Lättillgängligt placerat så att arbetsavbrotten hålls på ett minimum.

Primer 

Med den manuella bränslepumpen pumpas bensin in i förgasaren med några enkla tumtryck. Du behöver inte längre rycka i startsnöret för att få fram bensin till förgasaren. Det finns ingen risk för överfyllnad eftersom all överflödig bensin rinner tillbaka ner i tanken.

Röjsele 

Röjsele med dubbla axelremmar med hög kvalité som standard. Den mjuka stoppningen underlättar arbetet under långa pass.

STIHL 4-MIX motor 

En prisbelönt STIHL innovation! Ett motorsystem som arbetar med oljeblandad 2-taktsbensin med många fördelar. Utsläppen av skadliga ämnen har sänkts med ända upp till 80%. 4-MIX motorn ger ett angenämt och lägre motorljud, hög segdragningsförmåga och högt vridmoment. (I förhållande till en jämförbar 2-takts motor.)

STIHL Antivibrationssystem 

Ett effektivt antivibrationssystem, specialanpassat för motorredskap inom landskapsvården. Gummidämpare tar upp de farliga vibrationerna från motorn och det roterande skärverktyget i exakt beräknade buffertzoner och handtagen blir näst intill vibrationsfria. Mycket bekvämt och bra ergonomi!

Stoppknapp 

Kontrollen av stoppbrytaren vid återstart faller helt bort. Maskinen är alltid startklar.

Styre 

Ett styre underlättar arbetet och förbättrar ergonomin och är det naturliga förstahandsvalet vid arbete över större ytor. Med ett styre kan du arbeta lugnt och metodiskt i stora pendlande rörelser, från sida till sida. Styret kan också justeras efter eget behov. Du kan enkelt justera det ergonomiska tvåhandsstyret via ett vred.

Teknisk data

Cylindervolym: 36,3 cm³ 

Effekt: 1,4/1,9 kW/hk 

Klippdiameter: 420 mm 

Ljudeffektnivå med metallverktyg: 109 dB(A) 

Ljudeffektnivå med trimmerhuvud: 109 dB(A) 

Ljudtrycksnivå med metallverktyg: 97 dB(A) 

Ljudtrycksnivå med trimmerhuvud: 98 dB(A) 

Skärverktyg: AutoCut C 25-2, klinga ø 200/25, slyklinga ø 250/25

Tankvolym: 0,71 l

Totallängd: 180 cm

Vibrationer med metallverktyg vänster/höger: 3,7/3,4 m/s²

Vibrationer med trimmertråd vänster/höger: 4,9/4,9 m/s²

Vikt: 5,8 kg

Stihl

Tyska Stihl står för tradition och kvalitet sedan 1926 då de utvecklade den första kedjesågen. Märket är idag synonymt med hög kvalitet och maskiner för både proffs och konsument. Du kan vara säker på att du får en maskin av högsta kvalitet när du väljer Stihl.