Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Gräsfrö Granngården Premium 3kg

Art.nr:1268202

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Det kloka valet för dig som önskar en snabb etablering av en robust gräsmatta! Blandningen ger en grön, tät gräsmatta med mindre plats för ogräs och mossa.
  • Klarar hundkiss bra, slitstark och vintertålig
  • Motståndskraftigt mot svamp t.ex. snömögel
  • Räcker till: ca 150m²
  • Gror vid 4°C
  • Etablerar snabbt en tät och robust gräsmatta som kräver färre klippningar
  • Ger en tät grön matta med mindre plats för mossa och ogräs

Produktdetaljer

Det kloka valet för dig som önskar en snabb etablering av en robust gräsmatta. Gräsfröblandningen Granngården Bellevue Premium rekommenderas speciellt vid etablering av gräsytor med höga krav på en tät, vackert grön gräsmatta. Blandningen av gräsfrö innebär färre klippningar och mindre plats för ogräs och mossa.

När är det bäst att så? Du kan så gräsmattan från tidig vår till sensommaren. Gräsfröna i denna blandning gror redan vid 4 graders jordtemperatur. Sensommaren är bästa tiden, med dess höga jordtemperatur och fuktiga väderlek. Detta gör att gräset får de bästa förutsättningar att rota sig före vintern, för att sedan växa upp till våren.

Förbered jorden Se till att ta bort rötter, ogräs och grova klumpar i jorden. Gräsfröna trivs bäst i lucker och näringsrik jord. För att få det bästa resultatet, jordförbättra med Dressjord. Grundgödsla före sådd (3–5 kg/100 m2 NPK 11-5-18 Granngården Trädgårdsgödsel Växt Effekt eller motsvarande).

Gör så här Använd helst spridarvagn för att fördela fröna jämt. Mylla ner fröna ca 0,5 cm, se till att fröna har kontakt med jorden. Vid behov vattna sedan försiktigt tills jorden blir genomfuktig.

Dags för första gräsklippningen När gräset är 50–70 mm högt är det dags att klippa det för första gången. Klipp inte för kort, 1/3 av höjden är lämpligt.

Skötselrekommendationer Normal klipphöjd är 35–45 mm. Vid torka och inför vintern är 50 mm en bra klipphöjd. För att hålla gräsmattan tät, grön och frisk och utan plats för ogräs och mossa behövs näring: Granngården gräsmattegödsel Grön Effekt, Granngården Gräs och Rabatt. Vid nysådd rekommenderas Granngården Trädgårdsgödsel Växt Effekt. Vid mossa i gräsmattan använder du Granngården Gräsgödsel Mossa.

Granngården

Granngården erbjuder dig allt du behöver för ett jordnära liv. Här hittar du våra egenproducerade produkter för odling, trädgård och lantbruk, inklusive allt du behöver för dina husdjur och lantdjur. Våra foder säljs i stora volymer över hela landet och är mycket populära genom sin kombination av genomtänkt innehåll, hög kvalitet på råvarorna och ett förnuftigt pris. Välkommen och låt dig inspireras av vårt 140-åriga arv!