Gå till huvudinnehållet

Gammaldags ros 'Ghislaine de Féligonde' 1-p

Art.nr:1264441

  • Växtsortimentet varierar över säsongen
  • Omnia Gardens utbud kan endast köpas online
  • Växter med lokalt pris kan endast köpas i butik
’Ghislaine de Féligonde’ är en trevlig och lättodlad gammaldags ros från 1916 som kan användas både som buskros och klätterros. Sorten blommar med fantastiskt söta små koppar-/aprikosgula blommor i stora klasar under juli till oktober med en underbar stark doft som påminner av kaprifol.Säljs i 1-, 5- och 10-pack

Produktdetaljer

’Ghislaine de Féligonde’ är en frisk, tålig sort som blommar rikligt. Passar somklätterros, solitär, häck eller som enbuskrosi rabatt. Som klätterros blir ’Ghislaine de Féligonde’ cirka 150 till 200 cm hög och sorten har ett tätt, brett växtsätt med överhängande grenar som nästan är taggfria. Placera i sol eller lätt skugga och gärna i näringsrik, mullrik och väldränerad jord för bästa utveckling.

Dessa plantor levereras barrotade, de kan därför se kala och tråkiga ut – de förvaras i kylrum till leverans och ska se ut så.

Latinskt namn: Rosa'Ghislaine de Féligonde'

Typ: Gammaldags ros

Familj/grupp: Moschata

Vuxen höjd: 150-200 cm

Utförande: Frilandsodlad/barrot

Doft: Stark

Färg blomning: Aprikosfärgad/koppargul

Blomningstid: Juli-oktober

Trivs bäst i: Sol-halvskugga

Jordmån: Mullrik, näringsrik och väldränerad

Kvalitet: A-kval, 2-3 grenar

Zon: 1-4

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.

Omnia garden

Omnia Garden, med sitt säte i Höganäs, erbjuder ett brett utbud av vackra växter för din trädgård. Från jordgubbsplantor och japanska blodlönnar till björnbärshallon och förtrollande tempelträd. Låt din trädgård blomstra!!