Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Fröer Nelson Garden Rucola / Sandsenap Wildfire

Art.nr:1265733

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Wildfire är en besynnerlig sort av rucola med en riktigt kraftfull smak. Wildfire jämförs ofta med wasabi eftersom att den är så stark i smaken.

Produktdetaljer

Wildfire är en unik rucola med en väldigt stark smak och jämförs ofta med wasabi. Rucola odlas ofta på friland eller i kruka men kan odlas året om inomhus om man vill ha en mildare smak på bladen. För färska fina blad året om, bör en jämn upprepad sådd göras. Gör dock gärna ett avbrott under högsommaren eftersom att plantorna riskerar att lättare gå i blom under den tiden. Nyp kontinuerligt av eventuella blomställningar För bästa smak bör bladen skördas när de är ca 7cm långa. Rucolan trivs i en mullhaltig, fuktighetshållande och väldränerad jord så glöm inte att vattna regelbundet. Täckning gärna med en fiberduk så hindrar du angrepp av skadeinsekter.

Direktsådd: Vattna i såfåran före sådd. Håll fuktigt tills fröna grott.

Latinskt namn: Diplotaxis tenufolia

Plantavstånd: 5 cm

Radavstånd: 15 cm

Livstid: Perenn/Flerårig

Växtläge: Sol till halvskugga

Antal frö: 300

Räcker till: 200-250 Pl

Nelson garden

Med en smula jord under naglarna och hjärtan som slår volter för trädgård och odling bjuder Nelson Garden in dig till en värld fylld av fröer, lökar och det mesta som i tillbehör som hör därtill. En av marknadens ledande aktörer inom trädgårdsredskap och trädgårdstillbehör.