Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Fodertillskott Lantmännen Protect Energibalans 25L

Art.nr:1196451

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Ett flytande fodertillskottkoncentrat från Lantmännen som motverkar energibrist hos idisslare. Återställer energibalansen och minskar risk för acetonemi.
  • För idisslare
  • Återställer energibalansen
  • Minskar risken för acetonemi
  • En liter brukslösning tillreds genom att blanda 0,3 liter Protect Energibalans med 0,7 liter rent vatten
  • Den färdiga brukslösningen utfodras 2 gånger per dag i tre dagar
  • Volym: 25 liter

Produktdetaljer

Protect Energibalans är ett dietfoder för mjölkkor och tackor som används för att minska risken för acetonemi. Användning av Protect Energibalans rekommenderas även vid rekonvalescens efter acetonemi.

Protect Energibalans skall användas endast för utfodring av den djurart eller djurkategori som anges under dosering och endast i den omfattningen som där anges. All annan användning sker på egen risk. Veterinär bör rådfrågas före användning.

Dosering

Till mjölkko med tecken på begynnande acetonemi: En liter brukslösning tillreds genom att blanda 0,3 liter Protect Energibalans med 0,7 liter rent vatten. Den färdiga brukslösningen utfodras 2 gånger per dag i tre dagar. Utfodras med flaska eller direkt i dricksvattnet.

Till mjölkko i förebyggande syfte: En liter brukslösning tillreds genom att blanda 0,3 liter Protect Energibalans med 0,7 liter rent vatten. Utfodras i dricksvattnet eller blandas in i fodret under 3-6 veckor efter kalvning.

Till tacka i förebyggande syfte: 0,3 liter brukslösning tillreds genom att blanda 0,1 liter Protect Energibalans med 0,2 liter rent vatten. Utfodras i dricksvattnet eller blandas in i fodret under de sex sista veckorna före och de tre första veckorna efter lamning.

Sammansättning

Propylenglykol (1,2 Propandiol) och glycerol.

Analalytiska beståndsdelar, g per kg

Råprotein 0, råfett 0, växttråd 0, aska 0, kalcium 0, natrium 14.3, fosfor 0 och magnesium 0.

Tillsatser, g per kg

Tekniska tillsatser Natriumpropionat (E 281) 60.

Hållbarhet och lagring

Bör förbrukas inom 24 månader - se bäst före på förpackningen. Gäller under förutsättning att varan förvaras i tillsluten originalförpackning och inte över normal rumstemperatur.

 Vill du köpa Fodertillskott Lantmännen Protect Energibalans 25L på pall? 

En pall består av 12 förpackningar. Vid leverans av helpall krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin. Läs mer i våra köpvillkor.

Lantmännen

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ som ägs av 18 000 svenska bönder. Med stor kunskap och nära kontakt med odlingen bidrar de till en mer hållbar produktion. Som en omtänksam djurägare strävar du efter att dina djur ska leva ett friskt och sunt liv, och det gör vi också! Företaget är modernt och innovativt med sunda värderingar genom hela produktionsledet. Lantmännen tar stort miljöansvar och arbetar aktivt för att minska utsläppen från spannmåls- och foderproduktion.