Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Fodertillskott Emin B-Vitamin 2,5L

Art.nr:1231645

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Tillskott med samtliga B-vitaminer i en så hög styrka att vid en dagsgiva på bara 30ml får din häst mer än 100% av dagsbehovet (RDI) av alla B-vitaminer.
  • Smakliga vitaminer för alla hästar
  • Vid hård ansträngning och pälsbyte
  • Piggar upp hästen och ger fin päls
  • Innehåller glycerin samt äppel- och vaniljarom för att öka smakligheten
  • Förvaras mörkt och svalt, utom räckhåll för direkt solljus
  • Volym: 2,5 liter

Produktdetaljer

Med Emins B-Vitamin säkrar du att din häst får tillräckligt med B-vitaminer. Tillskottet innehåller samtliga B-vitaminer i en så hög styrka att vid en dagsgiva på bara 30 ml får din häst mer än 100 % av dagsbehovet (RDI) av samtliga B-vitaminer.

Det högkoncentrerade kompletteringsfodret används när halten B-vitamin i det dagliga fodret inte räcker till. Tillfällen då det kan vara bra att se över sin giva av B-vitaminer är till exempel vid hård träning, tävling eller transporter.

Andra lite mer långvariga perioder då behovet av B-vitamintillskottet är högre än normalt är vid pälsfällning och pälssättning under vår respektive höst. Under dessa perioder tas mycket av kroppens reserver i bruk som annars skulle finnas till hands under exempelvis träning.

Med Emins B-vitamin säkerställer du att din häst får i sig tillräckligt med B-vitaminer. Den vattenbaserade produkten innehåller glycerin samt äppel- och vaniljarom för att öka smakligheten. Samtliga vitaminer i förpackningen är av pharma kvalitet och har högsta möjliga upptag i kroppen.

Förpackningen har ett UV-filter vilket minskar risken för att solljus förstör vitaminerna. Trots detta rekommenderas att förpackningarna förvaras mörkt och svalt, utom räckhåll för direkt solljus.

Fodertillskottet är registrerat som kompletteringsfoder hos Jordbruksverket.

Dosering:
Normalstor ridhäst 30ml/dag
Hårt tränande och tävlande häst 60 ml/dag
Ponny 10-25 ml/dag

(Dagsgivan bör inte överskrida 90 gram per dag)

Innehållsdeklaration Per 30 ml / Per 1000 ml
Vitamin B1: 65 mg / 2166 mg
Vitamin B2: 78 mg / 2600 mg
Vitamin B6: 54 mg / 1800 mg
Vitamin B12: 60 µg / 2000 µg
Folinsyra: 52 mg / 1733 mg
Niacin: 185 mg / 6166 mg
Pantotensyra: 90 mg / 2920 mg

Emin

Emin är ett varumärke för hästtillskott och liniment som syftar till att stödja hästens hälsa och prestation. Emin har utvecklat en serie av högkvalitativa kosttillskott som är utformade för att möta hästens individuella behov och stödja hästens hälsa på ett naturligt sätt. De använder högkvalitativa ingredienser och tar hänsyn till de senaste forskningsresultaten inom hästnäring för att utveckla sina produkter.