Gå till huvudinnehållet

Fodertillskott Emin B-vitamin 2,5 l

Emins B-Vitamin är ett högkoncentrerat kompletteringsfoder som används när halten B-vitamin i det dagliga fodret inte räcker till.

Egenskaper

Med Emins B-Vitamin säkrar du att din häst får tillräckligt med B-vitaminer. Tillskottet innehåller samtliga B-vitaminer i en så hög styrka att vid en dagsgiva på bara 30 ml får din häst mer än 100 % av dagsbehovet (RDI) av samtliga B-vitaminer.

Det högkoncentrerade kompletteringsfodret används när halten B-vitamin i det dagliga fodret inte räcker till. Tillfällen då det kan vara bra att se över sin giva av B-vitaminer är till exempel vid hård träning, tävling eller transporter. Andra lite mer långvariga perioder då behovet av B-vitamintillskottet är högre än normalt är vid pälsfällning och pälssättning under vår respektive höst. Under dessa perioder tas mycket av kroppens reserver i bruk som annars skulle finnas till hands under exempelvis träning.

Produkten är vattenbaserad och innehåller glycerin samt äppel- och vaniljarom för smaklighet. Samtliga vitaminer i förpackningen är av pharma kvalitet och har högsta möjliga upptag i kroppen.

Förpackningen har ett UV-filter vilket minskar risken för att solljus förstör vitaminerna. Trots detta rekommenderas att förpackningarna förvaras mörkt och svalt, utom räckhåll för direkt solljus.

Fodertillskottet är registrerat som kompletteringsfoder hos Jordbruksverket.