Gå till huvudinnehållet

Fodertillskott Eclipse Biofarmab BioZinc 400g

Art.nr:1236442

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Rent zinktillskott med hög biologisk tillgänglighet som används när foderstaten inte har tillräckligt med mineraler för att tillgodose hästens behov.
  • Rent zinktillskott
  • Vid brist i foderstaten eller vid bristsymptom
  • Mycket god biologisk tillgänglighet

Produktdetaljer

Eclipse Biofarmab BioZinc är ett mineraltillskott med mycket god biotillgänglighet för häst och används vid brist i foderstaten eller vid bristsymptom. Brist på zink har visat sig ge håravfall, hovskador och hudproblem på ben och huvud.

Zink är en mikromineral som finns i alla kroppens vävnader och ingår i eller aktiverar över 200 enzymer. Mycket zink finns i huden och pälsen där zink behövs för nybildande. Zink finns även i höga halter i ögats iris samt behövs för att immunförsvaret ska fungera optimalt. Zink ingår i kolhydrat- och proteinmetabolismen och kroppens behov av zink ökar hos dräktiga och digivande ston samt vid hårt arbete.

Sammansättning: Zinkkelat, zinksulfat, inulin, kiselgur

Dosering

1 dosmått dagligen, blandas väl i kraftfodret

1 dosmått = 11 g ger 750 mg zink

Risken att överdosera zink till häst är liten men överskott kan hämma upptaget av koppar.

Eclipse Biofarmab

Eclipse Biofarmab är ett svenskt företag som grundades 2002 och har specialiserat sig på olika typer av kosttillskott, vitaminer och mineraler för häst och lantdjur. För att förbättra dess hälsa och välbefinnande, att låta dem uppnå sin fulla potential.