Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Foderråvara Granngården Vete Hel 20kg

Art.nr:1238523

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
En energirik foderråvara som innehåller mer stärkelse och energi jämfört med havre och korn. Granngårdens vete är odlad på svenska åkrar. Vikt: 20kg.
  • Kan utfodras till flera djurslag
  • Odlad på svenska åkrar
  • Mer energirik än korn & havre
  • Vikt: 20kg

Produktdetaljer

Granngårdens vete är odlad på svenska åkrar och den energirika foderråvaran innehåller mer stärkelse och energi jämfört med havre och korn. Vete kan utfodras till flera djurslag.

Vid användning av spannmål kan foderstaten behöva kompletteras med mineralfoder och extra protein.

Häst Stärkelsen i vete har en lägre tunntarmsmältbarhet än havren, och föredras till de hästar som tenderar att bli väl aktiva av havre. Vete innehåller mycket stärkelse och vetegivan bör därmed ökas långsamt. En vanlig giva till en vuxen häst är 0,4-2,5 kg vete per dag. Det vanligaste är att man fodrar vete antingen krossat eller mald.

Höns Vete är ett energirikt och mycket använt spannmålsslag till alla typer av fjäderfä.

Get och får Vete är ett energirikt spannmålsslag som fungerar bra till get och får i alla åldrar. Det som kan begränsa givan i foderstaten kan vara den höga stärkelsenivån. Ungefärlig giva till högdräktig/digivande tacka 0,5-1,5 kg. Växande lamm bör få cirka 0,4-0,8 kg. Vete fodras ofta malt eller krossat.

Vilt Vete är ett populärt och smakligt fodermedel till bland annat vildsvin.

Nöt Vete är ett smakligt spannmålsslag som kan ges till nötkreatur i alla åldrar. Bör krossas eller malas före utfodring.

Gris Smakligt och energirikt spannmålsslag som kan ges till grisar i alla åldrar. Vete bör krossas eller malas före utfodring.

Näringsinnehåll, per kg*

Råprotein: 11,0 %

Råfett: 1,9 %

Växttråd: 2,0 %

Stärkelse: 60 %

Aska: 1,3 %

Vatten: 13 %

Mineraler

Kalcium: 0,4 g

Fosfor: 2,6 g

Magnesium: 0,9 g

Kalium: 3,9 g

Natrium: 0,1 g

*Angivet näringsinnehåll ska ses som vägledande. Råvaror kan variera i sitt näringsinnehåll.

Spannmålet är inte livsmedelsklassat.

Vill du köpa Granngården Vete på pall? En pall består av 24 säckar. Vid leverans av helpall krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin. Läs mer i våra köpvillkor.

Granngården

Granngården erbjuder dig allt du behöver för ett jordnära liv. Här hittar du våra egenproducerade produkter för odling, trädgård och lantbruk, inklusive allt du behöver för dina husdjur och lantdjur. Våra foder säljs i stora volymer över hela landet och är mycket populära genom sin kombination av genomtänkt innehåll, hög kvalitet på råvarorna och ett förnuftigt pris. Välkommen och låt dig inspireras av vårt 140-åriga arv!