Gå till huvudinnehållet

Foderråvara Granngården Vete Hel 20 kg

Energirik foderråvara som innehåller mer stärkelse och energi jämfört med havre och korn. Granngårdens vete är odlad på svenska åkrar.
Miljömärke Bower

Egenskaper

Granngårdens vete är odlad på svenska åkrar och den energirika foderråvaran innehåller mer stärkelse och energi jämfört med havre och korn. Vete kan utfodras till flera djurslag.

Vid användning av spannmål kan foderstaten behöva kompletteras med mineralfoder och extra protein.

Häst Stärkelsen i vete har en lägre tunntarmsmältbarhet än havren, och föredras till de hästar som tenderar att bli väl aktiva av havre. Vete innehåller mycket stärkelse och vetegivan bör därmed ökas långsamt. En vanlig giva till en vuxen häst är 0,4-2,5 kg vete per dag. Det vanligaste är att man fodrar vete antingen krossat eller mald.

Höns Vete är ett energirikt och mycket använt spannmålsslag till alla typer av fjäderfä.

Get och får Vete är ett energirikt spannmålsslag som fungerar bra till get och får i alla åldrar. Det som kan begränsa givan i foderstaten kan vara den höga stärkelsenivån. Ungefärlig giva till högdräktig/digivande tacka 0,5-1,5 kg. Växande lamm bör få cirka 0,4-0,8 kg. Vete fodras ofta malt eller krossat.

Vilt Vete är ett populärt och smakligt fodermedel till bland annat vildsvin.

Nöt Vete är ett smakligt spannmålsslag som kan ges till nötkreatur i alla åldrar. Bör krossas eller malas före utfodring.

Gris Smakligt och energirikt spannmålsslag som kan ges till grisar i alla åldrar. Vete bör krossas eller malas före utfodring.

Näringsinnehåll, per kg*

Råprotein: 11,0 %

Råfett: 1,9 %

Växttråd: 2,0 %

Stärkelse: 60 %

Aska: 1,3 %

Vatten: 13 %

Mineraler

Kalcium: 0,4 g

Fosfor: 2,6 g

Magnesium: 0,9 g

Kalium: 3,9 g

Natrium: 0,1 g

*Angivet näringsinnehåll ska ses som vägledande. Råvaror kan variera i sitt näringsinnehåll.

Spannmålet är inte livsmedelsklassat.

Vill du köpa Granngården Vete Hel på pall?

En pall består utav 24 st säckar. Vid leverans av helpall av denna artikel krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin. Läs mer i våra köpvillkor.

  • Odlad på svenska åkrar
  • Kan utfodras till flera djurslag

Granngården

Rejäla och hållbara tillbehör för både gården, lantbruket, lantdjuren och husdjuren. Granngårdens egna produkter är prisvärda och förnuftiga. Det som behövs helt enkelt!