Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Foderråvara Granngården Ärtor 25kg

Art.nr:1230661

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Torkade ärtor är tillsammans med åkerbönor en av våra viktigaste inhemska proteinfodermedel. Kan användas till samtliga djurslag. Odlade på svenska åkrar.
  • Utfodring av olika djurslag
  • Odlad på svenska åkrar
  • Kompletterar spannmål
  • Vikt: 25kg

Produktdetaljer

Granngården Ärtor är odlade på svenska åkrar. Ärtväxten är en baljväxt. Kännetecknande för baljväxter är att de kan binda luftens kväve och på så vis bygga protein. Ärtor är tillsammans med åkerbönor en av våra viktigaste inhemska proteinfodermedel och kan användas till samtliga djurslag.

Ärtor har ett högt innehåll av protein och stärkelse och utgör därför både en energi- och en proteinkälla för djuren. Innehållet av aminosyran lysin är högt medan innehållet av de svavelhaltiga aminosyrorna metionin och cystein är lågt.

Ärtor ska inte malas för fint eftersom smakligheten då kan försämras. Kom ihåg att alltid komplettera foderstaten med mineralfoder till alla djur.

Häst Ärtornas höga lysininnehåll kan göra dem intressanta för hästar. Ärtorna bör krossas innan utfodring.

Höns Ärtor är ett utmärkt fodermedel till fjäderfä förutsatt att man är uppmärksam på aminosyrabalansen eftersom ärtor har ett lågt innehåll av aminosyran metionin.

Get och får Ärtor är ett utmärkt fodermedel till såväl lamm som vuxna får. Till högproducerande djur kan ärtornas låga AAT-värde begränsa användningen. Krossas innan utfodring.

Vilt Ärtor är ett av de populäraste fodermedlen för att utfodra vildsvin.

Nöt Ärtor är ett utmärkt fodermedel till såväl kalvar som vuxna nötkreatur. Till högproducerande djur kan ärtornas låga AAT-värde begränsa användningen. Krossas eller males innan utfodring.

Gris Ärtor är ett utmärkt fodermedel till grisar i alla ålder förutsatt att man är uppmärksam på aminosyrabalansen eftersom ärtor har ett lågt innehåll av aminosyran metionin. Krossas eller males före utfodring.

Näringsinnehåll, per kg*

Råprotein: 20 %

Råfett: 1,6 %

Växttråd: 5,0 %

Stärkelse: 40 %

Aska: 2,5 %

Vatten: 14 %

Mineraler

Kalcium: 1,1 g

Fosfor: 3,2 g

Magnesium: 1,2 g

Kalium: 8,6 g

Natrium: 0,1 g

*Angivet näringsinnehåll ska ses som vägledande. Råvaror kan variera i sitt näringsinnehåll.

Spannmålet är inte livsmedelsklassat.

Vill du köpa Granngårdens ärtor på pall? En pall består av 32 säckar. Vid leverans av helpall krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin. Läs mer i våra köpvillkor.

Miljömärkning

Miljömärke Bower

Granngården

Granngården erbjuder dig allt du behöver för ett jordnära liv. Här hittar du våra egenproducerade produkter för odling, trädgård och lantbruk, inklusive allt du behöver för dina husdjur och lantdjur. Våra foder säljs i stora volymer över hela landet och är mycket populära genom sin kombination av genomtänkt innehåll, hög kvalitet på råvarorna och ett förnuftigt pris. Välkommen och låt dig inspireras av vårt 140-åriga arv!