Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Fårfoder/Nötfoder Lantmännen Sund Friskus 20kg

Art.nr:1235655

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Ekologiskt färdigfoder till kalvar, lamm och tackor från Lantmännen. Hög smaklighet och en sammansättning speciellt anpassat för det växande djuret.
  • Ekologiskt
  • Hög smaklighet
  • Särskilt för det växande djuret
  • Utfodras tillsammans med grovfoder
  • Vikt: 20kg

Produktdetaljer

Lantmännens ekologiska färdigfoder Sund Friskus med hög smaklighet har en sammansättning som är specialdesignad för det unga djuret. Rekommendationen till kalv är att utfodra med Sund Friskus fram till 3 månaders ålder. Har du endast möjlighet att utfodra med säckad vara fortsätter du med Sund Friskus även efter 3 månaders ålder, annars går du med fördel över till annat Sund-foder.

Till lamm och får är Sund Friskus det bästa kompletteringsfodret i säckad vara. Komplettera foderstaten med godkända mineralfoder för ekologisk produktion för att säkerställa tillförseln av vitaminer och spårämnen.

Sund Friskus är ett Krav-certifierat kalv, lamm- och fårfoder som får användas i mjölk- och köttproduktion som är Kravgodkänd och/eller uppbär stöd för ekologisk produktion.

Näringsinnehåll per kg ts: Råprotein g/kg ts 196, EPD % 59, AAT g/kg ts 120, PBV g/kg ts 15, Råfett g/kg ts 54, NDF g/kg ts 215, EFD % 50, Stärkelse g/kg ts 335, Energi enl SJV MJ 13,4, Kalcium g/kg ts 12, Fosfor g/kg ts 7,8, Kalium g/kg ts 10, Magnesium g/kg ts 3

Tillsatser: Vitamin A IE/kg 6500, Vitamin D IE/kg 1000, Vitamin E mg/kg 75, Selen mg/kg 0,4, Koppar mg/kg 0

Norfor parametrar: Lösligt rp g/kg rp 300, INDF g/kg NDF 270, AAT20 g/kg ts 114, PBV20 g/kg ts 33, NEL20 MJ 7,4

Klimat och miljö: Kväve N g/kg 28, Fosfor P g/kg 7, Kalium K g/kg 10

Beräknad klimatpåv. i CO2-ekv: Exklusive LU/LUC kg/ton 500, Inklusive LU/LUC kg/ton 920, Smältbart råprotein g/kg ts 172


 Vill du köpa Fårfoder/Nötfoder Lantmännen Sund Friskus 20kg på pall? 

En pall består av 30 säckar. Vid leverans av helpall krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin. Läs mer i våra köpvillkor.

Miljömärkning

Miljömärke Kravmärkt

Lantmännen

Lantmännens stora kunskap och närhet till odlingen bidrar till en mer hållbar produktion. Som en omtänksam djurägare strävar du efter att dina djur ska leva ett friskt och sunt liv, och det gör vi också! Företaget är modernt och innovativt med sunda värderingar i hela produktionsledet. Lantmännen tar ett stort miljöansvar för att minska utsläppen för spannmål och foderproduktion. Visste du att Lantmännen är ett kooperativ med över 25 000 svenska lantbrukare!