Gå till huvudinnehållet

Fågelmat Granngården Solrosfrön Strimmiga+Svarta 15kg

Art.nr:1269062

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Välkomponerad blandning med 70 % strimmiga och 30 % svarta solrosfrön som ger fåglarna massor av näring, fett och energi. Gillas av de flesta fågelarterna.
  • Mycket energirika & Uppskattas av de flesta fåglar
  • 70 % strimmiga och 30 % svarta solrosfrön
  • 15kg ekonomipack

Produktdetaljer

Solrosfrö är en fettrik och näringsrik fågelmat med ett högt energiinnehåll. Denna blandning från Granngården med strimmiga och svarta solrosfrön kan användas året runt och uppskattas av de flesta fågelarter som grönfink, domherre, stenknäck, talgoxe och nötväcka.

Proteinhalt strimmiga: 23%

Fetthalt strimmiga: 37%

Fetthalt svarta: 43%

Reningsgrad: 98%

Fukthalt: Max 8%

Varför matar vi våra småfåglar? Utefåglarna här i Sverige får bättre livsvillkor om vi ger dem mat. Då kan vi hjälpa till att bevara bestånden och mångfalden med den balans i naturen som fåglarna skapar genom att hålla efter oönskade skadeinsekter i trädgården, skogen och på fältet. Fåglarna ger oss också mycket glädje -för vad vore våren och sommaren utan fågelsång? Visste du att vissa insektsätande arter kan äta flera tusen myggor på en enda dag?

Hur lyckas du med att locka fåglarna till din trädgård? Ska du lyckas med att locka fåglar till dig bör du starta tidigt med fågelmatningen så fåglarna vänjer sig vid att det finns mat hos dig. Utefåglarna behöver varje dag äta 4-5 gånger sin egen vikt i föda. Det blir extra ansträngande på vintern när de dessutom har färre timmar dagsljus och kylan som kräver mycket energi att stå emot.

Ska fåglarna få mat på sommaren? Under vår och sommar behövs extra mycket föda för att lyckas bra med häckningen, så sluta inte mata fåglarna under sommaren.

Miljömärkning

Miljömärke Bower

Granngården

Granngården erbjuder dig allt du behöver för ett jordnära liv. Här hittar du våra egenproducerade produkter för odling, trädgård och lantbruk, inklusive allt du behöver för dina husdjur och lantdjur. Välkommen och låt dig inspireras av vårt 140-åriga arv!