Gå till huvudinnehållet

Fågelmat Granngården Jordnötter, 10 kg

Fågelmat i form av näringsrika skalade jordnötter med högt fettinnehåll. Säljs i en smart förpackning med praktiskt bärhandtag. 
Miljömärke Bower

Produktdetaljer

Jordnötter är näringsrik fågelmat med högt fettinnehåll

Svenska småfåglar får bättre livsvillkor om vi ger dem fågelmat och fågelfrö. Genom att mata våra vinterfåglar bevaras beståndet och vi behåller den balans i naturen som fåglarna skapar genom att hålla efter skadeinsekter i trädgården, skogen och på fältet. Våra svenska fåglar ger oss också mycket glädje – för vad vore våren och sommaren utan fågelsång? 

Jordnötter ger fåglarna ett bra näringstillskott, särskilt under de kalla vintermånaderna. Ska du lyckas med att locka fåglar till dig bör du starta tidigt med fågelmatningen, då vänjer sig fåglarna vid att det finns mat hos dig. Utefåglarna behöver varje dag äta 4-5 gånger sin egen vikt i föda. På vintern gäller det att under några korta timmar av dagsljus få i sig tillräckligt med föda för att kunna stå emot den långa vinternatten. Fortsätt mata fåglarna även sommartid då häckningen sker och de behöver extra mycket föda.

Fåglar som gillar jordnötter: Blåmes, gråsparv, grönfink, nötväcka, pilfink och större hackspett. 

  • Högt energiinnehåll
  • Smart förpackning som är enkel att ära
  • Gillas av många

Granngården

Rejäla och hållbara tillbehör för både gården, lantbruket, lantdjuren och husdjuren. Granngårdens egna produkter är prisvärda och förnuftiga. Det som behövs helt enkelt!