Gå till huvudinnehållet

Äpple 'Ingrid Marie' Svagväxande

Ingrid Marie är ett välkänt äpple med fast, saftigt, sött fruktkött med en aningen kryddig smak. Ett utmärkt ät- och matäpple!

Egenskaper

Äpple Ingrid Marie är en välkänd sort med ett fast, saftigt, sött fruktkött med en något kryddig smak. Ett utmärkt ät- och matäpple! Frukterna mognar i nov-feb och äpplena har en god hållbarhet och kan vinterförvaras. Bladverket är grönt och frodigt och äppelträdet blommar i maj med rosavita blommor.

Ingrid Marie är ympad på grundstammen B9 som ger ett svagväxande och härdigt träd och trädet ger frukt två-tre år efter plantering. Viktigt att känna till är att äppelträd på B9 har ett svagt rotsystem och kräver trädstöd hela livet.

Sorten trivs bäst i soliga till halvskuggiga lägen, ju soligare desto rödare frukter. För bästa utveckling plantera trädet i näringsrik och väldränerad jord och gallra juli-sept och vårvintern. Pollineras av t.ex ’Discovery’, ’Filippa’ och ’Mio’.

Latinskt namn: Malus domestica 'Ingrid Marie' , B9

Krukstorlek: 28-35 cm

Stamhöjd: 40-60 cm

Grundstam: B9

Fruktfärg: Mörkröd

Trivs bäst i: Öppet soligt

Zon: 1-3

Mognadstid: November-januari

Certifierat fruktträd som odlad i Sverige. E-planta. Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.