Gå till huvudinnehållet

Värmepellets Scandbio, 8 mm bulk kilopris (Hemleverans)

En perfekt produkt för dig som värmer upp din bostad med värmepellets. Värmepelletsen har en diameter på 8 mm och längden får vara 4 gånger detta mått. Den tillverkas av torrt sågspån eller kutterspån som pressats ihop under högt tryck.  Leverans i hela södra Sverige upp till Hälsingland (postnummer 829 99), men ej till Gotland. Priset baseras på beställningsvolym. Minsta beställbara kvantitet är 2000 kg. Mer

Art.nr : 1196934

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar

Egenskaper

Egenskaper för Värmepellets från Scandbio
Scandbio värmepellets är en 100 % förnybar energikälla. Värmepelletsen tillverkas av torrt sågspån, från svenska sågverk, som pressats ihop under högt tryck i produktionsprocessen och resulterar i naturlig energi med högt energivärde. Scandbio värmepellets innehåller inga tillsatta ämnen utan det är träets egen lim, lignin, som gör att den håller ihop.

Värmepelletsen har en diameter på 8 mm och längden får vara max 4 ggr detta mått. Scandbio köper bara råvara från ansvarsfulla leverantörer som säkerställer återväxten och är certifierade för ett hållbart skogsbruk. Bra för miljön. Bra för nuvarande och kommande generationer.

Värmepelletsen uppfyller och överträffar SS 187120 Grupp I.

Leverans 
Pellets i bulk levereras i så kallad bulkbil. För att ta emot pellets i bulk behövs ett förråd med ett inblåsningsrör. Slangen på bulkbilen är upp till 25 meter. Vi rekommenderar dock att ha så kort längd som möjligt på slangen för att bibehålla god kvalitet på pelletsen. Beräknad leverans sker inom 5 vardagar efter beställningsdag under högsäsong (oktober-april) och inom 10 arbetsdagar under lågsäsong (maj-september). För att du ska veta när leveranserna kommer att ske skickas alltid ett SMS till din mobil. Läs gärna våra leveransvillkor.

Hur går påfyllningen till? 
Bulkbilen kör så nära intill som det går, kopplar på slang från bilen och blåser in pelletsen i förrådet med tryckluft. Hur mycket som levereras till dig som kund läses av via bilens egen våg och kunden får en utskriven leveranssedel. Du behöver inte vara hemma när pelletsen kommer. Däremot ansvarar kunden för att luckor eller liknande är stängda samt att ett dammfilter, vid behov, är inkopplat och rengjort.

Teknisk data
Diameter: 8 mm 
Torrhet: ca. 92 % 
Askhalt: < 0,5 vikts % 
Volymvikt: ca. 650 kg/m³ 
Energiinnehåll: 4,8 kWh/kg

OBS! Leverans i hela södra Sverige upp till Hälsingland (postnummer 829 99), men ej till Gotland. Minsta beställbara kvantitet är 2000 kg.

.

Agrol

Lantmännen är under varumärket Agrol en stor leverantör av smörjfett till proffsmarknaden. Jord- och skogsbruk och entreprenadsidan är basen. Agrol verkar alltid nära marknaden, nära våra återförsäljare och maskintillverkare vilket ger dem en unik kunskapsgrund att stå på. Med den kunskapen har Agrol skapat ett heltäckande produktprogram för den automotiva sidan.