Gå till huvudinnehållet
⚠ TILLFÄLLIGT SLUT - På grund av råvarubrist hos Scandbio kan vi för tillfället inte sälja produkten.

Värmepellets Scandbio, 8 mm bulk kilopris (Hemleverans)

Värmepellets tillverkad av torrt sågspån eller kutterspån som pressats ihop under högt tryck. Diametern är på 8 mm och längden får vara 4 gånger detta mått.

Egenskaper

Scandbio värmepellets är en 100 % förnybar energikälla. Värmepelletsen tillverkas av torrt sågspån, från svenska sågverk, som pressats ihop under högt tryck i produktionsprocessen och resulterar i naturlig energi med högt energivärde. Scandbio värmepellets innehåller inga tillsatta ämnen utan det är träets egen lim, lignin, som gör att den håller ihop.

Värmepelletsen har en diameter på 8 mm och längden får vara max 4 ggr detta mått. Scandbio köper bara råvara från ansvarsfulla leverantörer som säkerställer återväxten och är certifierade för ett hållbart skogsbruk. Bra för miljön. Bra för nuvarande och kommande generationer.

Värmepelletsen uppfyller och överträffar SS 187120 Grupp I.

Leverans  Pellets i bulk levereras i så kallad bulkbil. För att ta emot pellets i bulk behövs ett förråd med ett inblåsningsrör. Slangen på bulkbilen är upp till 25 meter. Vi rekommenderar dock att ha så kort längd som möjligt på slangen för att bibehålla god kvalitet på pelletsen. Beräknad leverans sker inom 5 vardagar efter beställningsdag under högsäsong (oktober-april) och inom 10 arbetsdagar under lågsäsong (maj-september). För att du ska veta när leveranserna kommer att ske skickas alltid ett SMS till din mobil. Läs gärna våra leveransvillkor.

Hur går påfyllningen till? Bulkbilen kör så nära intill som det går, kopplar på slang från bilen och blåser in pelletsen i förrådet med tryckluft. Hur mycket som levereras till dig som kund läses av via bilens egen våg och kunden får en utskriven leveranssedel. Du behöver inte vara hemma när pelletsen kommer. Däremot ansvarar kunden för att luckor eller liknande är stängda samt att ett dammfilter, vid behov, är inkopplat och rengjort.

Teknisk data

Diameter: 8 mm 

Torrhet: ca. 92 % 

Askhalt: < 0,5 vikts % 

Volymvikt: ca. 650 kg/m³ 

Energiinnehåll: 4,8 kWh/kg

Observera!


Agrol

Lantmännen är under varumärket Agrol en stor leverantör av smörjfett till proffsmarknaden. Agrol kompromissar inte. Lösningarna ska spara användaren tid, öka maskinernas prestanda och sänka bränsle och underhållskostnader. Tillverkningen av Agrols produkter sker i Sverige. Efter 50 år i branschen vet vi hur man smörjer!