Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Minsta beställningsbara kvantitet är 3000 kg. Levereras till Norrbotten, Västerbotten, Ångermanland, Medelpad, Hälsingland och Gästrikland.

Värmepellets SCA 8mm bulk pris/kg (Hemleverans)

Art.nr:1196936

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Egen råvara och egen produktion ger högsta leveranssäkerhet och trygghet för dig. Värmepellets från SCA innehåller inga bindmedel eller tillsatser.
  • Energirik värmepellets. Hög och jämn kvalitet
  • Av sågspån från gran och tall, inga tillsatser
  • Förnybar energi med låg miljöpåverkan
  • Högt energivärde och jämn fukthalt
  • För både kaminer, villabrännare och stora värmeverk
  • Minst 4,8 kWh per kilo

Produktdetaljer

SCA värmepellets är en energirik 8 mm pellets med hög och jämn kvalitet. Pelletsen är tillverkad av kontrollerat sågspån som torkats och pressats till pellets. SCAs pellets har värden bättre än Svensk Standard EN ISAO 17225-2, kvalitet A (grupp 1).

Råvaruflödet är noggrant kontrollerat, från skog till såg och färdig pellets. SCAs pelletsprodukter innehåller bara spån som har ett känt och acceptabelt ursprung.

Leveranstid

SCAs pellets levereras inom 10 vardagar. Leveranstiden kan bli längre under vissa perioder, t ex under sommarhalvåret och vid tillfälliga leveransanhopningar. Leverans kl. 06.00 - 22.00 alla dagar i SCA:s val.

Leverans

Pellets lastas i bulkbil vid pelletsfabriken och levereras direkt till kundens förråd/silo. Bulkbilens kruka trycksätts och hjälpluft används för att blåsa in pellets i förrådet. Pelletsen vägs i samband med lossningen och köparen betalar endast för den levererade mängden.

Förvaring

Förvara pellets väl skyddat från regn/väta samt på torrt underlag. Pellets är en fuktkänslig produkt med en uppsugningsförmåga på 3 ggr sin egen vikt. Blir pelletsen blöt kommer den att falla sönder. Pellets kan lagras ute om den är väl övertäckt och inte står direkt på marken eller annat fuktigt underlag utan t ex på pall, men var observant på kondens.

Teknisk data

Diameter: 8 mm

Längd: 5-15 mm

Fukthalt: 7 %

Askhalt: < 0,5 %

Volymvikt: ca 650 kg/m³

Energivärde: minst 4,9 kWh/kg

Minsta beställningsbara kvantitet är 3000 kg.

SCA Pellets

SCA har tillverkat värmepellets och stallpellets av högsta kvalitet på ett klimatsmart sätt i drygt 30 år. Hållbart, inhemskt och klimatsmart, alltså. Värmepelletsen har högt energivärde och är perfekt för uppvärmning av ditt hem. Stallpelletsen, med utmärkt uppsugningsförmåga, passar utmärkt för djuren i stallet.