Gå till huvudinnehållet

Värmeloggs korta 4-kant, 12-pack (10 kg)

Värmeloggs är framtagna för dig som vill ha ett smidigt och bekvämt alternativ till vedeldning. Loggs innebär mycket energi på liten volym, vilket gör att du inte behöver lika stort förråd som när du använder ved. Praktiskt och effektivt sätt att vedelda på!Priset gäller enbart inneliggande lager per butik, lokala variationer förekommer.

Produktdetaljer

Egenskaper för Värmeloggs Korta 4-kant 12-pack (10 kg)
Värmeloggsen är förpackade i 10 kg plastpaket med 12 loggs i varje. Värmeloggsen är framtagna speciellt för villor och eldas i princip som ved. Tänk dock på att värmeloggs har högt energiinnehåll så elda försiktigt tills du vet hur din utrustning reagerar.

Råd inför användning av Värmeloggsen 
Bäst är att lägga värmeloggsen på en glödbädd. I övrigt är det som att tända ved: använd stickor, papper, tändved eller liknande som får ta sig ordentligt innan du lägger på loggsen. Att elda med loggs istället för med ved innebär att du sparar både arbete och tid. Det är dessutom lättare att elda med värmeloggs eftersom det är ett torrt bränsle.

Hur tillverkas loggs?
Råvaran för loggs är finfördelat spån, vilken har en fuktighet på max 11 %. Spånet går genom en stor silo 150 m³ och matas därefter in i en presskammare med en förkomprimeringscylinder, 830-850 g. Huvudkomprimering med upp till 250 bars tryck sker i ett slutet rum med formen av en loggs. Längden på loggsen kan regleras med tryck och spånmängd.

Teknisk data
Energiinnehåll: 4,7 kWh/kg
Förpackning: 12 st loggs
Mått, loggs (l x b x h): 15 x 6,5 x 10 cm
Mått, förpackning (l x b x h): 39 x 15 x 20 cm
Askhalt: <0,7 vikt %
Volymvikt: ca. 800 kg/m³
Vikt, förpackning: ca 10 kg