Gå till huvudinnehållet

Värmebalja Isobar Rund 65L 110W

Art.nr:1179930

Praktisk värmebalja utrustad med värmeelement i sidan för frostfritt vatten utomhus och i ouppvärmda utrymmen. Håller vattnet frostfritt ner till -25°C och levereras med transformator IP 34 samt anslutningskontakter med IP klass 33.

Produktdetaljer

Värmebalja Isobar är främst tänkt för hästar men är även användbar för andra djur. Baljan har för djuren en skonsam och rundad kant som också gör den lätt att hålla ren. Frostnivån är beroende på de yttre förutsättningarna runt värmebaljan.

Baljan är isolerad och dubbelbottnad med ett värmeelement på 110 W som drivs av en 24 V transformator med 2 A glassäkring.

Matarkabel ingår ej, det är ju helt individuellt vilket behov som finns. Vi har två passande modeller: 1176140 0-35m och 1251032 över 35m. Längden som avses är avståndet mellan baljan och transformatorn. Transformatorn bör sitta i ett skyddat läge, helst inomhus. Matarkabeln monteras enkelt i baljans och transformatorns kontakter med hjälp av två skruvar. Ansluts till 230 V. Kabel RKUB 2 x 2,5 kan köpas efter behov. 

Lägg gärna matarkabeln i ett kabelrör. Gräver du dessutom ner kabeln stiger effekten på baljan ännu mer eftersom jorden då värmer och isolerar.

För att ytterligare säkra att vattenkaret inte fryser kan du placera det på en cellplastskiva för att isolera det från markkylan. Står värmebaljan i lä för vinden hjälper det också till.

OBS! Matarkabel ingår ej.

Volym: 65 liter

Storlek (Ø x h): 650 x 435 mm 

Vikt: 9,1 kg 

Färg: Svart 

Anslutning: 230V 

Effekt: 110W

Energiåtgång: ca. 2,7kW / dag

Komplettera värmebaljan med matarkabel och kabelrör och köp till en frostvakt/termostat för att spara ström.