Gå till huvudinnehållet

Stallfärg Teknos Ranch Vit 9L

Art.nr:1142959

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Teknos Ranch Stallfärg är en helmatt latexfärg. Används för inomhusmålning på trä, puts och betong i djurstallar samt lager- och industrilokaler. 
  • Inomhusmålning på trä, puts och betong
  • Särskilt lämplig i lokaler där mögelrisk förekommer

Produktdetaljer

Ranch Stallfärg har en hög täckförmåga och god tvättbarhet, den är lätt att applicera och stänker inte. Utmärkt även som grundfärg under Ranch Exklusiv.

I våtutrymmen såsom mjölk- och tvättrum bör Ranch Stallfärg inte användas. I dessa utrymmen rekommenderas Ranch Exklusiv. 

Teknisk data

Torrhalt: Ca. 37 volym-% 

Praktisk färgåtgång: Ca. 5 m²/L 

Densitet: 1,35 g/ml 

Torktid vid +23 °C, relativ luftfuktighet 50 %: Dammtorr (efter 1 timme), Övermålningsbar (efter 2 timmar) Förtunning och rengöring av redskap: Vatten. Redskapen tvättas omedelbart efter användningen med vatten. 

Glans: Helmatt 

Kulörer: Vit. Kan nyanseras till pastellkulörer i brytgrupp POH i Teknomix-brytsystemet. Färgmotsvarigheten är inte fullständig.

Ytan som behandlas skall vara ren och torr.

Under appliceringen och torktiden skall luftens, ytans och färgens temperatur vara över +5 °C och den relativa luftfuktigheten under 80 %.

Teknos

Teknos är ett finskt varumärke som specialiserar sig på produktion av högkvalitativ färg och ytbehandlingslösningar för olika typer av ytor. Här finner du kvalitativ utomhusfärg till hus, stall och lada, träoljor till altanen mm. Varumärket grundades 1948 och har sedan dess varit en ledande leverantör inom branschen.