Gå till huvudinnehållet
Använd biocider/växtskyddsmedel på ett säkert sätt. Läs alltid etiketten och produktinformationen före användning.

Spendopp DeLaval Dipal, 10 l

Jodprodukt som används för doppning av spenarna efter mjölkning för att hindra mastitframkallande bakterier från att komma in i spenkanalen. Spendoppen verkar mjukgörande. Koncentratet ska spädas (1 delar + delar vatten) före användning. 

Produktdetaljer

Egenskaper för DeLaval Spendopp Dipal
Dipal är baserat på jod, som är effektivt bakteriedödande. Innehåller 5 % mjukgörare, som håller spenarna mjuka och smidiga. Jodhalten är 1500 ppm i färdig brukslösning. Dipal kan både doppas och sprayas.

Efter mjölkningen är spenkanalen fortfarande öppen. Det tar ca 30 minuter efter mjölkningen innan ringmuskeln har hunnit dra ihop sig och stäng till spenkanalen. Kon kan drabbas av juverinfl ammation pga bakterier som kommer in i spenkanalen. Spendoppa/-spraya därför alltid direkt efter varje mjölkning! Då bildas en droppe, som blockerar spenkanalen mot bakterier. Samtidigt får spenhuden en skyddande och mjukgörande hinna.

Godkänt av: Danska Veterinärdirektoratet, nr 6335-76/94.

Tekniska data
Tillgänglig halt jod 1500 ppm i brukslösning
pH-värde 3,3-3,8
Halt mjukgörare 5%

DeLaval

DeLavals produkter används i över 100 olika länder inom jordbruk och djurhållning. Allt från stora lantbruk med avancerade maskinparker ner till enkla men rejäla diskborstar som är kända för att hålla, i princip, i all evighet.