Gå till huvudinnehållet

Skyddsnät Allox 1B Svart 1,5x20m

Art.nr:1149221

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Ett starkt, UV-beständigt och formstabilt nät som skyddar trädgården från rådjur och andra mindre djur.
  • Starkt och formstabilt nät
  • UV-beständigt
  • Perfekt skydd mot rådjur och andra hungriga besökare

Produktdetaljer

Skyddsnät Allox 1B sätts med fördel upp med G-pinnar (Obs! säljs separat) och monteras som ett staket. Spänn gärna upp nätet mellan granstörar/trästolpar som placeras på ca 10 m avstånd från varandra. Däremellan använder du G-pinnarna som träs in i nätet på ca 2,5 till 3 m mellanrum. Då får du ett bra och nästan osynligt skydd mot rådjur som inte hoppar över 1,5 m oprovocerade. Den svarta färgen gör nätet nästan omöjligt att se för en människa, men djuren ser det.

Mindre växtgrupper och planteringar som ska skyddas mot rådjur nätar du lättast in genom att bygga en bur runt det du vill skydda. Använd G-pinnar som stöd för nätet och fäst nätet mot pinnarna.

Tips för uppsättning av nätet 

För ett diskret och tillfälligt skydd som endast ska sitta uppe på säsongsbasis blir uppsättningen enklast om du använder G-pinnar. Pinnarna trycks oftast lätt ner i marken med handkraft och sitter stadigt. Avstånd mellan pinnarna ska vara ca 3 m.

Fläta in pinnarna i nätet och färst gärna nätets överkant med en Softbinder eller ett UV-resistent buntband. Vill du förankra nätet mot marken kan du fläta in Allox UV-resistenta plastade vajer i nätets underkant. Vajern hålls sedan på plats med en enkel tältpinne eller med ett 25 cm jordankare från Allox.

För ett permanent rådjurskydd som ska sitta uppe året runt rekommenderas att du sätter trästörar med en diameter på 5-60 mm var 10:e meter. Tryckta reglar, 45 x 45 mm, är ett kostnadseffektivt alternativ. I synnerhet vid hörnen, där belastningen på nätet är störst, bör du sätta en trästör väl förankrad med sidostöd. Mellan trästörarna använder du G-pinnar som du sätter med ett mellanrum på ca 3 meter.

När du börjar hänga nätet så är det praktiskt att tillfälligt skruva in en skruv i stolparnas ovankant. Du kan sedan 'hänga' nätet i skruven medan du utför resten av fastsättningen med läkt och eventuell sträckvajer. När nätet sedan är på plats så skruvar du bort skruven.

En spänd sträckvajer inflätad i nätets ovankant borgar för att nätet behåller sin höjd över marken även då tung blötsnö lägger sig på nätet. Fäst vajern i trästörarna med spikmärlor så sitter den stadigt. Det är alltid en fördel om nätinfästningen mot stolpen är jämt fördelad. Ett enkelt sätt att fästa nätet mot stolpen är då att använda ett läkt och klämma fast nätet mot stolpen. Skruva läkten mot stolpen. Läkten får du oftast gratis på närmaste brädgård där de används som ventilationsläkt i brädstaplarna.

Till höns och katt

Allox skyddsnät för rådjur fungerar också utmärkt som hönsnät. På grund av dess lätta vikt är det ett enkelt nät att montera, både på väggar och tak.

Katt och balkong kan vara ett bekymmer. Med rådjursnätet sätter du lätt upp ett skydd som effektivt stoppar katten från att ramla ner.

Teknisk data

Mått: 1,5 x 20 m

Färg: Svart

Material: UV Beständig polypropen

Maskstorlek: 22x35 mm

Gramvikt: 70g/m2

Draghållfasthet: 4,5(MD) x 6,5 (TD) kN/m

Allox

Allox är din pålitliga partner när det kommer till nätprodukter för trädgård, husdjur, fåglar och vilt. Sortiment inkluderar bland annat högkvalitativa skyddsnät och viltskyddsnät som ger trygghet och säkerhet för både ditt grönsaksland och dina djur.