Gå till huvudinnehållet
Sommarblommor från Sverige hos Granngården
Tips

Välj svenskodlade blommor och växter i sommar!

Dela

Välj en växt med "Från Sverige"-märket! Då stödjer du hållbart producerad svensk odling, så att hantverket kan leva vidare. Närodlade växter håller dessutom längre vilket både är bra för miljön och växterna.

Från Sverige-märket

Låt oss värna om den fina odlingstradition och det odlingshantverk vi har i Sverige! För att hjälpa dig att lättare välja en svenskodlad växt, har vi att märkt upp dem med symbolen "Från Sverige".

Välj en växt med "Från Sverige"-märket

En växt med märket "Från Sverige" är odlad, skördad eller hanterad, förpackad och kontrollerad i Sverige. (Blomsterlök, fröer eller sticklingar får däremot vara importerade. Men för att få ursprungsmärkas måste den största delen av odlingstiden vara i Sverige, eller att den största tillväxten är i Sverige).

Det finns också krav på att växterna är certifierade och kontrollerade av oberoende kontrollorgan. Och växterna med märkningen kommer från odlare eller lantbrukare som alla tar ett omfattande miljöansvar och jobbar aktivt med att minska odlingens klimatpåverkan.

sommarblommor-granngarden-fran-sverige-1200x700-1.jpg

Hållbart med svenskodlade blommor

När du köper närodlade växter från Sverige innebär det att du får blommor som både håller längre och som har kortare transporter till våra butiker. Det är bra både för miljön och för dina växter. Svenskodlade blommor är också anpassade för vårt svenska klimat. Det gör att de har lättare att trivas och frodas när du planterar dem i hem och trädgård. 

Genom att köpa svenska växter stödjer du svensk odling, hantverk och arbetstillfällen. Många handelsträdgårdar och plantskolor är familjeföretag som drivits i generationer. De svenska odlarna lever också upp till högt ställda krav när det kommer till miljöpåverkan.

Svenskodlade sommarblommor hos Granngården

Hos oss hittar du många olika svenskodlade blommor och växter under sommarhalvåret. Många av dem är Perenner, Pelargoner, Dahlia, Petunia och stjärnöga. Dessutom erbjuder vi många ätbara växter i form av bärbuskar, jordgubbsplantor, kryddor och grönsaksplantor.

  • Från Sverige-märket. Läs mer på granngården.se

    Om Från Sverige

    Märket Från Sverige är en frivillig ursprungsmärkning av svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. I Från Sverige ingår även Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. Märkena liknar varandra och är tydligt blågula. De gör det enklare för dig att hitta mat, dryck och växter som producerats i Sverige och lever upp till de kriterier som krävs för att vara godkänd: Odlat eller fött och uppfött, förädlat och förpackat i Sverige.