Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Kosttillskott Trikem WorkingDog MSM+ 450g

Art.nr:1243242

  • Allt till husdjuren!
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
MSM är en viktig del av cellbildningen i hela kroppen och ingår bland annat i uppbyggnaden av brosk, senor, bindväv, muskler, skelett och päls.
  • För aktiva, arbetande hundar
  • För optimal prestation & mjölksyratröskel
  • För snabbare återhämtning
  • Viktig byggsten i kroppens produktion av aminosyror, protein, enzymer och hormoner
  • Vikt: 450g

Produktdetaljer

WorkingDog är en serie tillskott speciellt utvecklat för aktiva, arbetande hundar inom jakt, bruk, drag och agility med mera. Hårt arbetande hundar är elitidrottare där långsiktig prestation kräver rätt balans av många näringsämnen, vitaminer, mineraler och spårämnen. Uppstår brister hanterar kroppen med lägre aktivitet och längre återhämtning. Tillför man de ämnen som saknas kommer kroppen att kunna prestera mer under en längre tid.

MSM är kroppens svavelkälla som medverkar till cellernas förmåga till utbyte av näringsämnen och slaggprodukter via blodet. Vid MSM-brist försämras utbytet och hunden får lägre mjölksyratröskel med sämre prestationsförmåga. Musklernas återhämtning tar också längre tid.

Organiskt svavel är något som finns i varje cell i kroppen, med andra ord en av de viktigaste komponenterna för en väl fungerande kropp. WorkingDog MSM+ är formulerad i välsmakande och nyttig prebiotisk jästkultur som stabiliserar tarmkulturen och förbättrar näringsupptaget.

MSM+ innehåller inget socker.

Registrerad hos Jordbruksverket.

Användning

Svavel ingår i alla cellers uppbyggnad och brister påverkat alla kroppens processer och funktioner. Födan är hundens källa till svavel. Får hunden värmebehandlat fabricerat foder är risken stor för svavelbrist eftersom MSM påverkas redan vid relativt låga temperaturer. Aktiva hundar förbrukar mer av alla näringsämnen och vid hög fysisk aktivitet utvecklas till exempel musklerna där den ökade cellproduktionen kräver tillgång på extra mycket svavel.

MSM-tillskott rekommenderas för aktiva och arbetande hundars välbefinnande och prestationsförmåga.

Dosering

2,5 ml/10kg kroppvikt dagligen.

Trikem

Trikem har sedan 1954 tillverkat svenska vårdande produkter och fodertillskott för häst och hund. Företagett drivs av ett dedikerat team med mångårig erfarenhet inom näringslära, biologi, fysiologi, kemi och en passion för djur och natur. Under Trikems produktparaply hittar du en mängd klassiska och välfungerande varumärken; som Radital och Working Dog. 100 procent svensktillverkade produkter av hög kvalitet som har uppskattats av många djurägare genom åren! Välbeprövat och effektivt.