Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Klövvård DigiDerm Premix Koncentrat 5L

Art.nr:1250174

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
En färdig blandning som spädes med vatten för förebyggande klövbad mot digital dermatit och klövröta för kor. 5 liter ger 55 liter klövbad. UN3082.
  • Förebygger dermatit & klövröta
  • Spädes med vatten
  • 5 liter ger 55 liter färdigt klövbad
  • Volym: 5 liter

Produktdetaljer

De vanligaste hygienrelaterade klövsjukdomarna bland nötboskap är klövröta, digital dermatit (klöveksem) och klövspaltsinflammation. Rena golv, regelbunden klövverkning, effektiva klövbad och försiktighet vid inköp av nya kor utifrån är viktiga åtgärder för att uppnå en bra klövhälsa.

Digital dermatit (klöveksem) är en smittsam bakteriell sjukdom i klövrandens hud (klövrandseksem) och/eller i klövspaltens hud (klövspaltseksem) hos nötkreatur. Sjukdomen resulterar i ett sårigt och ibland blödande jordgubbslikt eksem mellan klövens ballar i anslutning till karleden och/eller i klövspalten. Huden blir mycket öm och skapar hälta. Digital dermatit är särskilt vanlig i stora lösdrifter. En digital dermatit orsakar ofta i sin tur även klövröta.

Klövröta angriper klövhornet baktill på klövarna och medför en upplösning av ballhornet. Härigenom undermineras den bakre delen av klövarna, vilket försvårar för kon att stå och gå normalt. Undermineringen av klövens stötupptagande delar ökar i sin tur risken för skador och djupare infektioner i den underliggande vävnaden, läderhuden.

Klövspaltsinflammation är en oftast akut infektion som ger upphov till smärta, feber, svullnad, rodnad i klövspalten och allt från mild till kraftig hälta. Klövarna spretar isär på grund av den kraftiga svullnaden som ofta går upp över kotan. Det är oftast bara ett ben som drabbas.

DigiDerm

digiderm har allt du behöver för att effektivt ta hand om djurens klövar. Både förebyggande desinfektion och sårvård. Du hittar t.ex. zinkspray, klövspray och salicylpasta.