Gå till huvudinnehållet

Havtornspaketet 'Trädgårdens vitaminförråd'

Paket med 6 stycken havtornsplantor levererade i 3 liters kruka redo för att planteras och bli ett vitaminrikt skafferi i din trädgård.

Egenskaper

Havtorn har odlats i århundraden för sina positiva hälsoegenskaper. Växten är en så kallad tvåbyggare med hon- respektive hanplantor och det är honplantorna som under sensommar och höst får de vackra och nyttiga gula, orange eller röda bären. De aromatiska bären är mycket rika på C-vitamin och antioxidanter och används inom hälsomedicin som oljor, marmelader och kosttillskott.

Havtorn kan bli en ganska stor buske och har vackert grågröna, silverglänsande blad. Den är mycket tålig och klarar sig bra även i sand- och torrjord i soliga lägen. Passar även bra som läplantering då den tål salt och vind.

För en säker och riklig skörd behöver du ha både han- och honplantor och en lämplig fördelning är 1 hanplanta på 5 honplantor. Eftersom det är honplantorna som ger de nyttiga frukterna är det också lämpligt att låta honplantorna växa och hålla nere hanplantan genom beskärning. Havtorn tål kraftig beskärning.

Detta paket innehåller 6 stycken havtornsplantor levererade i 3 liters kruka och redo för att planteras och bilda ditt alldeles egna vitaminrika skafferi i trädgården.

Krukstorlek: 19 cm

Uppskattad leveranshöjd: Busk A-kval

Bladfärg: Grågrönt

Blomningsfärg: Oansenlig

Blomningstid: Maj-juni

Trivs bäst i: Sol-skugga

Jordmån: Sandjord, väldränerad

Zon: 1-6

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.