Gå till huvudinnehållet

Hästfoder Dodson and Horrell CushCare Condition, 20 kg

CushCare Condition från Dodson & Horrell är ett hästfoder i pelletsform för stärkelse- och sockerkänsliga hästar. Fodret har ett högt innehåll av energi och protein av hög kvalité för att underhålla och öka muskelmassan. 

Egenskaper

Hästfoder Dodson & Horrell CushCare Condition, 20 kg 
Dodson & Horrell CushCare Condition är ett hästfoder med lågt innehåll av socker och stärkelse för hästar med speciella behov av ämnesomsättningsreglering. Speciellt äldre hästar kan ha en förändring i ämnesomsättningen, men det kan också förekomma hos yngre hästar. Dessa hästar utnyttjar ofta fodret sämre och har en tendens till viktförlust och kan även ha svårt att upprätthålla eller bilda muskelmassa.

CushCare Condition har ett lågt innehåll av socker och stärkelse och ett högt innehåll av olja och fibrer för att säkra ett moderat/högt energiintag samtidigt som hästens behov tillgodoses. Den aktiva jästkulturen Actisaf har tillsatts för att understödja en sund tarmmiljö och linfröolja och B-vitaminer främjar hudfunktionen. Även Mobility-örter har tillsatts för att främja rörligheten.

Hästfodret innehåller dessutom QLC-antioxidanter som är en unik blandning av naturliga ingredienser utvunnet från växter rika på antioxidanter. QLC-antioxidanter är speciellt framtagna för att arbeta i synergi med redan existerande antioxidanter (mineraler och vitaminer) och är bland annat viktiga för att underhålla hästens immunförsvar.

CushCare Condition kan fodras både torrt eller uppblött i vatten.

Dodson & Horrell

Alla hästfoder från Dodson & Horrell tillverkas med rena råvaror av högsta kvalitet.