Guide - installera robotgräsklippare själv

Om du hamnar här har du kanske redan slutfört ditt köp av en robotgräsklippare och undrar hur du ska installera din nya robot? Då kan vi hjälpa dig på traven med nedan installationsguide för robotgräsklippare. Du kan se filmer om hur du installerar begränsningskabel och laddstation för att slutligen starta den första jungfruturen för din nya robotgräsklippare.

Om du fortfarande är på jakt efter den bästa robotgräsklipparen, har vi Gardenas populära robotgräsklippare i vårt sortiment som bygger på samma system som Husqvarnas beprövade och driftsäkra självgående robotklippare. Köp en robotgräsklippare online på granngården.se till din gräsmatta och installera den med hjälp av vår installtionsguide för Gardena robotgräsklippare nedan.

Hur du installerar din nya robotgräsklippare från Gardena

Följ de 8 stegen för att vara redo inför din installation av robotgräsklippare. Nedan guide är utmärkt att följa för att installera din robotgräsklippare själv. Vill du ha hjälp med installation finns det möjlighet att boka en installation av robotgräsklippare via Granngårdens tjänst Grannhjälpen.

Lägg till en installation av din nya robotgräsklippare genom Grannhjälpen
Det tar allt från 2 timmar till en hel dag att installera robotgräsklippare själv. Har du en komplex trädgård kan det ta mer tid än så. Behöver du hjälp att installera robotgräsklippare kan vi ge tips på vägen med installationsguiden nedan. Det kan vara en god investering och spara tid genom att boka en installation av din nya självgående gräsklippare.

Vi erbjuder robotinstallation med hjälp av en servicetekniker som kommer ut till din adress och hjälper dig installera robotgräsklipparen. Du kan boka en installation av din nya robotgräsklippare från Granngården via vår installationstjänst Grannhjälpen. Köp en robotgräsklippare och lägg till en robotinstallation som passar din gräsmattas storlek i yta - LITEN (upp till 500 m2), MELLAN ( upp till 1300 m2) eller STOR (över 1300 m2).


Kapitel 1 - Introduktion: Översikt och funktionsprincip

Se en introduktion hur det är tänkt att din robotgräsklippare beter sig och fungerar:

Kapitel 2 - Innehåll i robotgräsklipparens låda

Vad som ingår i köpet av robotgräsklippare från Gardena:

Kapitel 3 - Visuell genomgång av robotgräsklipparen

Se hur Gardenas robotgräsklippare ser ut med meny, knivar och start-knapp:

Kapitel 4 - Övriga funktioner

Gardenas övriga funktioner när den klipper:

Kapitel 5 - Placering av laddstation

Se var och hur du kan installera laddstationen:

Kapitel 6 - Installation av begränsningskabel och guidekabel

Fräs ner eller märla fast kabeln som begränsar robotgräsklipparen och guidar den till laddstationen:

Kapitel 7 - Anslutning av kablar

Sammanfoga och anslut kablar till laddstationen så här:

Kapitel 8 - Första uppstart

Steget i installationen för att starta upp din robotgräsklippare första gången:

Grannhjälpen är en servicetjänst som Granngården erbjuder för att ge dig som kund extra trygghet vid köp och ägande av maskiner. Vårt första erbjudande är installation av robotgräsklippare. Robotgräsklipparen är en fantastisk uppfinning om du frågar oss. Den håller gräsmattan prydligt klippt och ger dig tid över för annat. Men det är viktigt att installationen blir grundligt utförd.

Med Grannhjälpen kommer våra tekniker hem till dig och installerar maskinen när det passar dig. Hur smidigt som helst.