Gå till huvudinnehållet

Fodertillskott Lantmännen Protect Energibalans, 25 l

Flytande fodertillskott som motverkar energibrist hos idisslare. Återställer energibalansen hos nykalvade kor.

Produktdetaljer

Egenskaper för Fodertillskott Lantmännen Protect Energibalans 

Protect Energibalans är ett dietfoder för mjölkkor och tackor som används för att minska risken för acetonemi. Användning av Protect Energibalans rekommenderas även vid rekonvalescens efter acetonemi.

Protect Energibalans skall användas endast för utfodring av den djurart eller djurkategori som anges under dosering och endast i den omfattningen som där anges. All annan användning sker på egen risk. Veterinär bör rådfrågas före användning.

Dosering

Till mjölkko med tecken på begynnande acetonemi: En liter brukslösning tillreds genom att blanda 0,3 liter Protect Energibalans med 0,7 liter rent vatten. Den färdiga brukslösningen utfodras 2 gånger per dag i tre dagar. Utfodras med flaska eller direkt i dricksvattnet.

Till mjölkko i förebyggande syfte: En liter brukslösning tillreds genom att blanda 0,3 liter Protect Energibalans med 0,7 liter rent vatten. Utfodras i dricksvattnet eller blandas in i fodret under 3-6 veckor efter kalvning.

Till tacka i förebyggande syfte: 0,3 liter brukslösning tillreds genom att blanda 0,1 liter Protect Energibalans med 0,2 liter rent vatten. Utfodras i dricksvattnet eller blandas in i fodret under de sex sista veckorna före och de tre första veckorna efter lamning.

Sammansättning

Propylenglykol (1,2 Propandiol) och glycerol.

Analalytiska beståndsdelar, g per kg

Råprotein 0, råfett 0, växttråd 0, aska 0, kalcium 0, natrium 14.3, fosfor 0 och magnesium 0.

Tillsatser, g per kg

Tekniska tillsatser Natriumpropionat (E 281) 60.

Hållbarhet och lagring

Bör förbrukas inom 24 månader - se bäst före på förpackningen. Gäller under förutsättning att varan förvaras i tillsluten originalförpackning och inte över normal rumstemperatur.

Lantmännen

Lantmännens stora kunskap och närhet till odlingen bidrar till en mer hållbar produktion. Som en omtänksam djurägare strävar du efter att dina djur ska leva ett friskt och sunt liv, och det gör vi också!