Gå till huvudinnehållet

Fodertillskott Eclipse Biofarmab Loppfrö Äpple 5kg

Art.nr:1236228

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
När hästar går i barmarkshagar kan de få i sig stora mängder sand och grus som samlas i tarmen vilket kan göra att hästen utvecklar sandkolik. Loppfrö hjälper på ett effektivt sätt till att transportera bort detta oönskade material ur tarmen.
  • För hästar som får i sig sand
  • Bildar slem som stimulerar tarmrörelserna
  • Förebygger sandkolik
  • Med äppelextrakt för ökad smaklighet

Produktdetaljer

När våra hästar går i barmarkshagar kan de få i sig stora mängder sand och grus vilket kan samlas i tarmen och göra att hästen utvecklar sandkolik. Vissa hästar blir lätt rastlösa och går då och plockar i sig vad de kommer åt, vilket gör att de även kan få i sig till exempel kottar och bark.

För att hjälpa hästen att transportera bort detta oönskade material ur tarmen kan loppfrö (psyllium) användas. Vid kontakt med vätska (i hästens mage) bildar loppfröets skal ett klibbigt slem som effektivt hjälper till att ta med sig sand och grus ut ur tarmen. Loppfrö har under lång tid använts framgångsrikt på detta sätt till hästar. Psyllium har även en allmänt god inverkan på tarmens funktion genom att hålla igång tarmrörelserna på ett bra sätt.

En del kräsna hästar tycker att loppfrö smakar och luktar lite konstigt. Dessa loppfrö innehåller därför ett äppelextrakt för att öka smakligheten på fodertillskottet utan att tillsätta onödigt socker.

Eclipse Biofarmab

Eclipse Biofarmab är ett svenskt företag som grundades 2002 och har specialiserat sig på olika typer av kosttillskott, vitaminer och mineraler för häst och lantdjur. För att förbättra dess hälsa och välbefinnande, att låta dem uppnå sin fulla potential.