Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Fodertillskott Eclipse Biofarmab HoofBuilder 900g

Art.nr:1195693

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Fodertillskott med en unik kombination av ämnen med stor betydelse för hovens tillväxt och kvalitet. Innehåller Biotin, MSM, Kiselgur och prebiotika.
  • För hästar med dåliga hovar
  • Med Biotin, kiselgur, MSM och prebiotika
  • Stärker och förbättrar horntillväxten
  • Unik kombination av näringsämnen för hästens hovar
  • Tävlingskarens: Sverige 96 h, FEI 0 h
  • Vikt: 900g

Produktdetaljer

Många hästar lider av hovproblem som dålig tillväxt, sprickor och svaga hovväggar tillväxt. Eclipse Biofarmab Hoofbuilder är ett kompletteringsfoder med en unik kombination av näringsämnen som främjar hovarnas tillväxt och kvalitet. 

Viktigast av allt är att din häst har tillräckligt med ”byggstenar” för produktion av fullgott horn. Detta är tyvärr inte alltid fallet eftersom näringsinnehållet i hästens foder kan vara otillräckligt. Fodertillskott Hoofbuilder stödjer hovens tillväxt och kvalité och kan även användas i förebyggande syfte.

Biotin och MSM är en bra kombination med goda synergieffekter som påskyndar tillväxten och är grundläggande för uppbyggnaden av hästens hovväggar. Tillsammans med kisel bidrar MSMl till att göra hovarna hårdare och tåligare. Biotin och kisel är även viktiga för hudcellernas uppbyggnad.

För att kunna tillgodogöra sig näringen krävs även en tarmflora som utgörs av ”vänliga” mikroorganismer. Hoofbuilder innehåller därför prebiotika som bidrar till en sund tarmflora samt Diamond V, d v s fermenterad jästkultur, och inulin för ett så effektivt upptag som möjligt.

Tänk på att hovtillskott behöver ges under lång tid innan resultaten blir synliga. De kompletterande näringsämnena kan nämligen bara påverka det horn som nybildas och eftersom horntillväxten sker från kronranden tar det upp till ett år innan resultatet syns.

Tävlingskarens: Sverige 96 h, FEI 0 h

Dosering
Ponny: 1 dosmått/dag
Häst: 1,5 dosmått/dag
Stor häst (över 600kg): 2 dosmått/dag

Blandas väl i kraftfodergivan. 1 dosmått = 20 g.

Sammansättning: Fermenterad jäst (46 %) MSM (metylsulfonylmetan) (21%), kiselgur (10%) inulin (18%)

Analytiska beståndsdelar: Råprotein 8,2%, råoljor och råfetter 1,5%, råaska 12,0%, växttråd 3,6%, natrium 0,2%

Tillsatser / 1000g / 30g:
Biotin / 1000mg / 30mg

Eclipse Biofarmab

Eclipse Biofarmab strävar efter att erbjuda högkvalitativa produkter som är utvecklade med hästens bästa i åtanke. Genom att kombinera vetenskaplig forskning med förståelse för djurens behov, arbetar vi för att skapa kosttillskott som inte bara stöder deras fysiska hälsa utan också deras mentala och emotionella välbefinnande. Målet är att hjälpa hästar och lantdjur att leva sina bästa liv genom att erbjuda dem det bästa inom näring och vård.