Gå till huvudinnehållet

Fodertillskott Dodson and Horrell Devils Claw, 1,5 kg

Devil’s Claw Root (djävulsklorot) är en ört med smärtlindrande egenskaper. Dodson & Horrell Devil’s Claw rekommenderas till hästar och ponnyer som drabbats av muskel- och ledproblem och är bra för hästar med bland annat giktproblem.Observera att blandningen innehåller Devils claw root (djävulsklorot) som från och med 1 januari 2016 finns med på FEIs dopinglista. Tävlingskarens 14 dagar. 

Egenskaper

Egenskaper för Fodertillskott Dodson and Horrell Devils Claw
Devil’s Claw Root är en ört som endast växer i Sydafrika. Tack vare dess smärtstillande egenskaper och rekommenderas den till hästar och ponnyer som drabbats av muskel- och ledproblem.

Dodson & Horrell Devils Claw får inte användas till dräktiga och digivande ston. Inom humanmedicin används djävulsklorot till att stimulera sammandragningar i livmodern. Produkten rekommenderas inte till hästar i träning som inte nått en ålder där ålderstecken kan förekomma eftersom djävulsklorot kan dölja en lätt hälta.

Observera att blandningen innehåller Devils claw root (djävulsklorot) som från och med 1 januari 2016 finns med på FEIs dopinglista. Tävlingskarens 14 dagar.

Sammansättning
Djävulsklorot

Analytiska beståndsdelar
Växttråd 8,0 %

Dosering
Små hästar och ponnyer: 1 mått/dag
Stora hästar: 2 mått/dag

1 mått (15 ml) = 10 g

1,5 kg räcker till cirka 75 dagar för en häst på 500 kg

Får endast ges till hästar. Undvik att överskrida rekommenderad utfodringsvägledning utan att konsultera Brogaardens Foderrådgivning eller din veterinär. Kontakta veterinär vid minsta tvivel om hästens allmäntillstånd.

Devils Claw finns även i flytande form.

Dodson & Horrell

Alla hästfoder från Dodson & Horrell tillverkas med rena råvaror av högsta kvalitet.