Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Foderråvara Granngården Korn Hel 20kg

Art.nr:1230664

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Korn är en råvara som kan utfodras till flera djurslag, i huvudsak nöt och gris. Granngårdens korn av hög kvalitet är odlad på svenska åkrar. Vikt: 20kg.
  • I huvudsak för nöt & gris
  • Odlad på svenska åkrar
  • En råvara av ypperlig kvalitet
  • Vikt: 20kg

Produktdetaljer

Granngårdens korn är odlad på svenska åkrar. Korn ligger mellan havre och veta näringsmässigt vad gäller fiber-, stärkelse- och energiinnehåll och är en foderråvara som kan utfodras till flera djurslag. Vid användning av spannmål kan foderstaten behöva kompletteras med mineralfoder och extra protein.

Häst Kornets stärkelse har en lägre tunntarmsmältbarhet än havren, och föredras till hästar som framför allt tenderar att bli väl aktiva av havre. En vanlig giva till en vuxen häst är 0,4-3 kg korn per dag. Det vanligaste är att korn fodras antingen krossat eller blötlagt.

Höns Korn kan utfodras till äldre fjäderfä men eftersom fibersammansättningen kan vara tuff för mage och tarm bör det inte utgöra hela spannmålsgivan. Maxgivan korn till fjäderfän rekommenderas ligga kring 15-20 %.

Get och får Korn är ett populärt spannmålsslag till get och får i alla åldrar. Ungefärlig giva till högdräktig/digivande tacka 1-2 kg. Växande lamm bör få cirka 0,5-1,0 kg. Korn fodras ofta malt eller krossat.

Vilt Korn är ett populärt och smakligt fodermedel till bland annat vildsvin.

Nöt Smakligt spannmålsslag som kan ges till nötkreatur i alla åldrar. Bör krossas eller malas före utfodring.

Gris Korn kan ges till grisar i alla åldrar. Fibrerna anses ha positiva egenskaper för unga djur. Korn kan utgöra hela spannmålsdelen till gris, men bör utfodras krossat eller malt.

Näringsinnehåll, per kg*: Råprotein 10,5 %, Råfett 2,3 %, Växttråd 3,6 %, Stärkelse 52 %, Aska 1,6 %, Vatten 13 %

Mineraler: Kalcium 0,5 g, Fosfor 2,9 g, Magnesium 1,0 g, Kalium 4,3 g, Natrium 0,1 g

*Angivet näringsinnehåll ska ses som vägledande. Råvaror kan variera i sitt näringsinnehåll.

Spannmålet är inte livsmedelsklassat.

Vill du köpa Granngårdens korn på pall? En pall består av 24 säckar. Vid leverans av helpall krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin. Läs mer i våra köpvillkor.

Granngården

Granngården erbjuder dig allt du behöver för ett jordnära liv. Här hittar du våra egenproducerade produkter för odling, trädgård och lantbruk, inklusive allt du behöver för dina husdjur och lantdjur. Våra foder säljs i stora volymer över hela landet och är mycket populära genom sin kombination av genomtänkt innehåll, hög kvalitet på råvarorna och ett förnuftigt pris. Välkommen och låt dig inspireras av vårt 140-åriga arv!