Gå till huvudinnehållet

Elefantgräs

I sorten Miscanthus ingår många av våra mest älskade prydnadsgräs. Just sorten 'giganteus' är en av de största sorterna och gör sig bäst som solitär där den kan breda ut sig ordentligt och imponera med sin storlek och vaja fritt i vinden. Mer

Art.nr : 1262613

  • Denna växt säljs bara online
  • Kan inte hämtas i butik
  • Utan ångerrätt & retur

Egenskaper

Egenskaper för Elefantgräs 
Prydnadsgräs gör trädgården lite vildare och lekfullare med sina långa sirliga blad och många olika skepnader. Många av de lågväxande sorterna smyger sig smidigt in bland perennerna i rabatten och gör den fyllig och tät och de högre gör ett dramatiskt intryck som solitärer.

Miscanthus har magnifika, stora och fluffiga vippor som skimrar i olika nyanser. Vipporna håller sig lika flotta under hösten och vintern, till och med i snö och kyla när trädgården i övrigt är tämligen livlös. Miscanthus 'giganteus' är en av de största sorterna av prydnadsgräs och gör sig bäst som solitär där den kan breda ut sig ordentligt och imponera med sin storlek och vaja fritt i vinden.

Latinskt namn: Miscanthus giganteus
Krukstorlek: 5 liter
Typ: Gräs
Ändamål: Prydnadsgräs
Höjd färdigväxt: 200-300 cm 
Bladfärg: Grön
Trivs bäst i: Sol
Jordmån: Väldränerad

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.