Gå till huvudinnehållet

Värmekabel Granngården med termostat, Grön 4+2 meter

Värmekabel med termostat perfekt för frostfritt vatten, förkultivering och odling. Värmekabeln har en uppvärmningseffekt på 10 W per löpmeter och levereras med stickpropp. Kabeln finns i två längder.
Miljömärke Bower

Egenskaper

Egenskaper för Värmekabel Granngården med termostat, Grön
Grön termo värmekabel som ger frostfritt vatten och används för att förhindra att vattenledningsrör fryser. Kabeln kan monteras på vattenrör, vattenledningar, vattenkärl och vattenkoppar. Värmekabeln är avsedd för utvändig förläggning på rör, inte inne i vattenrör, och bör isoleras med minst 35 mm isolering.

Värmekabeln passar även perfekt för förkultivering och tidigare växtstart på våren. Kabeln installeras under jordbädden och styrs via termostat så att önskad jordtemperatur på 6-14° uppnås. Kabeln kan till exempel med fördel användas vid odling i pallkrage. Placera då värmekabeln cirka 10 cm under odlingsbädden i ett sandlager och fäst med najtråd eller fästband under ett nät. Täck med sand eller tegel för att skydda kabeln vid jordbearbetning.

Värmekabeln har en uppvärmningseffekt på 10 W per löpmeter och levereras med stickpropp. Kabeln har ingjuten termostat i slutändan som slår på värmen då temperaturen understiger +5° och slår av vid +15°. Kabeln ansluts till 230 V via stickpropp och jordfelsbrytare och får ej korsas. CE-godkänd.

Kabeln finns i två längder:
Värmekabeldel 4 meter + anslutnings-/kallkabel 2 meter
Värmekabeldel 8 meter + anslutnings-/kallkabel 2 meter

 

 

  • Utmärkt både under jordbädden i förodlingen
  • Passar bra ute i pallkragsodling
  • Styr enkelt till önskad temperatur