Förstoring av bild

Vallfrö Häst & Får Norma Eko 11, 15 kg

Art nr: 1165197
Lantmännen
0 (0)

Vallfrö Norma Eko 11 är en gräsblandning för ekologisk odling. Passar bra till hö, är stabil och odlingssäker för vattenhållande jordar.

1175 :-
(940 :- exkl. moms)
Jfr pris 78,33 kr/kg
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
Endast i butik

Lagerstatus

Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.  Senast uppdaterat 2020-09-26 06:58

Tips! 
Olika typer av vallfrö

Slåtter- och betesvallar är vanliga inslag i det svenska landskapet. Olika djur, jordar och klimat kräver olika sorters vall och syftet med vallen är avgörande för vilka arter och blandningar som ska användas. Gräs generellt trivs på alla jordarter och grässorterna timotej, ängsvingel och engelskt rajgräs trivs allra bäst på vanliga jordar. Komplettera gärna med rörsvingel och rödsvingel vid lite torrare förhållanden – när det är fuktigt trivs timotej och ängssvingel utmärkt. Klöver ger betesmark nödvändigt kväve som ger frodigt foder och ökar ofta djurens aptit.

Vallfröernas huvudgrupper
Vallfröerna delas in i huvudgrupperna baljväxter och gräs. Rödklöver, vitklöver och blålusern är vanliga baljväxter och timotej, ängssvingel, rörsvingel och engelskt rajgräs är vanliga grässorter. De olika arterna passar i olika jordar och klimat och bidrar med olika mängd protein, fiber och energi till fodret. – Beakta markförhållanden och klimat och välj en mix som passar de lokala förhållandena, säger Ole Grönbäck från Prodana. Vallodling fyller många olika funktioner. Den bidrar till fina och öppna landskap och ger dessutom våra djur energirikt foder året om. På Granngården vill vi hjälpa våra kunder att hitta rätt vallfrö och utsäde och ge betesdjuren bättre villkor. Vi har ett väldigt brett sortiment med vallfröblandningar, rena sorter och utsäde för alla förutsättningar och i den här guiden ska vi hjälpa våra kunder att hitta rätt.

Vallfrö Norma Eko 11 passar bäst i södra och mellersta Sverige. 


Vallfrö Norma Eko 11 innehåller

Timotej Ragnar: 80 % 
Ängssvingel SW Minto: 20 % 

Tillåten i ekologisk odling.

Rekommenderad utsädesmängd

18, 93 kg per ha. 

 

 

Andra tittade även på
Populärt i Lantmännen
Fri frakt till butik på granngården.se
Fri frakt till butik*
Fri retur i butik*
30 dagar öppet köp*

*En del produkter har avvikande regler för frakt/retur/öppet köp. Läs mer i våra köpvillkor.