Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Slicksten KNZ 100 & Magnum 25kg

Art.nr:1164725

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Stor slicksten av rent 99,9% natriumklorid. Salt är ett livsviktigt mineral som verkar för god syra, vätskebalans och det centrala nervsystemets funktion.
  • 99,9% natriumklorid
  • Viktigt för vätskebalansen & stimulerar aptit
  • Vikt: 25kg

Produktdetaljer

Varje djurhållare vill ha bästa möjliga produktion och maximal avkastning. Detta är endast möjligt om djuren är i optimalt god kondition. Att tillfredsställa behovet av salt och mineraler är en viktig faktor i denna strävan. Varken djur eller människor kan fungera utan salt och vatten. Salt förhindrar bland annat uttorkning och spelar roll för nervsystemets funktion och muskelkontraktionen. KNZ salt stimulerar tarmfloran med djurets förmåga att ta upp mineraler och spårämnen, som magnesium och selen, och ger därmed en bättre matsmältning.

Saltbrist har i praktiken visat sig leda till minskad aptit, viktminskning, hämmad tillväxt, nedsatt fertilitet och minskad mjölkproduktion. Varje djur har ett individuellt saltkrav som beror på ett antal faktorer, så som kroppsvikt, tillväxt, ålder, svettmängd, graviditet, amning och mjölkavkastning.

Vill du köpa Slicksten KNZ 100 & Magnum 25kg på pall?

En pall består av 45 förpackningar. Vid leverans av helpall krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin. Läs mer i våra köpvillkor.

KNZ

Fodersalt och slicksten av högsta kvalitet. KNZ är kända för sin höga renhet och har många kunder som föredrar dem.