Gå till huvudinnehållet
Använd biocider/växtskyddsmedel på ett säkert sätt. Läs alltid etiketten och produktinformationen före användning.

Desinfektion Virkon S 5kg

Art.nr:1019148

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
5 kg. Ett nedbrytbart desinfektionsmedel. Effektivt mot virus, mykoplasma, bakterier, svampar och sporer.

Produktdetaljer

Används i djurstallar, växthus, kläckerier, djurkliniker, potatislager, transportfordon vid stöveldesinfektion m.m. Används också vid luft och vattendesinfektion. Virkon S är vattenlösligt och helt riskfritt för djur och människa.

Effekt: Virkon S har effekt på alla 18 kända virus familjer som påverkar djur och människor. Virkon S verkar genom att tränga in i mikroorganismerna och förstöra arvsanlagen. Detta medför att mycket effektiv desinfektion erhålles. Virkon S har effekt mot virus som förorsakar till exempel afrikansk svinpest (läs mer under fliken Dokument), mul- och klövsjuka, rabies och dessutom mot bakterier och svampar såsom jäst och mögel.

Virkon S har också effekt mot virus som angriper häst, nämligen herpesvirus, abortvirus, virusarterit, hästinfluensa och rhinovirus samt bakterier som förorsakar kvarka. Virkon S dödar också virus om förorsakar leukos hos nötkreatur.

Effektiv även vid låg temperatur ( +4°C). Snabbverkande, 5-30 minuter.

Doserings och bruksanvisning medföljer.

Innehåll: 5,0 kg

Virkon

Virkon är ett desinfektionsmedel som effektivt dödar bakterier, virus, mykoplasma och svamp. Det används i t.ex. i djurstallar och kliniker i olika koncentrationer som t.ex. stövelbad, juvertvätt, desinfektion av utrustning och fordon.