Gå till huvudinnehållet

Klövjeväska Kurgo Baxter Blå M 12-40kg

Art.nr:1245926

En lätt, slitstark och justerbar väska som låter din hund hjälpa till att bära. Kommer med två väskor som fördelar vikten jämt.

Produktdetaljer

En klövjeväska är perfekt att ta med på resan. Väskan är lätt, slitstark och justerbar och har åtta olika justeringspunkter, ett ergonomiskt stöd för ryggraden och möjlighet till jämn fördelning av vikten i ryggsäcken. Ett stort handtag på väskan för enkelt grepp. Väskan ger hunden lite extra vikt och bra träning på promenaden.

  • Åtta olika justeringspunkter för välanpassad form
  • Två väskor ger viktbalans och plats för vandringsutrustning och liknande
  • Reflexdetaljer
  • Stort handtag med bra grepp för att hjälpa/hålla hunden
  • Koppelfäste baktill
  • Ergonomiskt stöd för ryggraden och bekväm passform för hunden
  • Säkra remmar
  • Kan tvättas på ett skonsamt program i tvättmaskinen eller för hand.
  • Lufttorkning

Storlek: 12-40 kg - rymmer 3,75 liter

Viktigt angående användning av klövjeväskor:

Hundar under 1 års ålder ska inte tränas med klövjeväska, men kan vänjas vid själva väskan utan vikt från cirka 9 månaders ålder. Vid 2 års ålder är de flesta hundar helt utvecklade och har byggt upp muskler som tål belastningen från väskor. Börja försiktigt för att vänja hunden vid väskan. I början räcker det att vänja sig vid att bära väskan utan att packa den. Sedan kan du fylla väskan med tidningspapper för att öka dess faktiska volym. Efter tillvänjningsperioden måste belastningen ökas gradvis.

Muskler och leder måste tränas över tid innan hunden tål tyngre vikt. Att starta för plötsligt kan skada leder, rygg och tassar. För friska och tränade hundar kan väskan med packning väga 25% av hundens egen vikt. Hundar med raka och starka ryggar och konsekvent träning kan över tiden bära 30-35% av sin egen vikt. Mindre hundraser kan också använda väskor, men med korta ben och oländig terräng kan turen ofta vara en utmaning i sig. Här, som hundägare, måste du känna din hund och själv avgöra. Hundar med skador och rygg-, led- eller höftproblem bör inte använda klövjeväskor.

Kom ihåg att äldre hundar tål mindre belastning än hundar i sina bästa år. Var särskilt försiktig med att belasta hundar med långa och tunna ryggar. Kraftiga hundar med en fyrkantig kroppsform och starka tassar kan motstå vikten av en klövjeväska på ett helt annat sätt.

Kurgos livstidsgaranti: Kurgo är stolta över att tillverka produkter av hög kvalitet. Det finns inget mer frustrerande än att köpa en produkt som går sönder. Kurgo garanterar kvalitet under hela produktens livslängd. Om problem uppstår till följd av produktionsfel kommer Kurgo att ersätta produkten gratis. Enkelt och bekymmersfritt!

Kurgo

Kurgo är ett amerikanskt varumärke som grundades 2003 och har specialiserat sig på att tillverka högkvalitativa hundtillbehör och utrustning för hundägare. Deras fokus är sportiga och praktiska produkter som passar utmärkt på långpromenaderna ute i naturen.