Gå till huvudinnehållet

HVO-diesel Aspen D 200L

Art.nr:1262629

Lagringsstabilt kvalitetsbränsle för säkrare drift som förbättrar arbetsmiljön för dig som arbetar med dieselmaskiner. Klimatsmart alternativ bestående till ca 90% av förnybara komponenter och garanterat RME-fritt.

Produktdetaljer

  • Bättre för din arbets- och närmiljö
  • Speciellt anpassad till mindre dieselmaskiner
  • Lagringsstabilt kvalitetsbränsle för säkrare drift
  • Till 90% förnybart och klassas ej som miljöfarlig

Aspen D är speciellt framtaget för dig som värderar ett alternativ som är bra för såväl människa och maskin som miljön. Aspen D är lagringsstabilt, garanterat RME-fritt, innehåller en avsevärt lägre andel farliga komponenter och kan lagras cirka 3-4 gånger längre än vanlig svensk eller europeisk diesel vilket ger en ökad driftssäkerhet samt minskar risken för igensatta filter, injektorer och motorhaverier.

Aspen Diesel är speciellt utvecklad för mindre dieselmaskiner med enkel eller ingen avgasrening som till exempel markvibratorer, minigrävare, elverk, kompressorer, liftar, gräsklippare, redskapsbärare, truckar, hetvattentvättar och dieselvärmare.

Aspen D är till skillnad från vanlig diesel inte klassad som miljöfarlig och är därmed skonsammare för miljön vid till exempel spill i naturen. 

Volym: 200 liter

Miljömärkning

Miljömärke Gröna Punkten

Aspen

Aspens produkter är skonsamma för miljö och för människor. Bränslet är mycket renare än vanlig bensin. detta gör att utsläppen kraftigt reduceras. Aspen är ett företag inom Lantmännen-koncernen som tillverkar specialanpassade drivmedel med fokus på hållbarhet och miljö.