Gå till huvudinnehållet

Hästfoder Dodson & Horrell Sixteen Plus Mix 20kg

Art.nr:1235482

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Hästfoder utvecklat för att möta den äldre hästens ändrade behov och tar hänsyn till hästens minskade förmåga att smälta vissa foderkomponenter.

Produktdetaljer

Många äldre hästar går ner i vikt och kan ha svårt att gå upp i vikt när de har blivit för magra på grund av förändringar i själva mag- och tarmkanalen. Sixteen Plus Mix från Dodson & Horrell är en vetenskapligt sammansatt müsliblandning till äldre hästar med ökat energibehov. Hästfodret har ett högt energiinnehåll för att minimera och förebygga viktminskning.

Spannmålssorterna i Sixteen Plus Mix är värmebehandlade vilket underlättar foderutnyttjandet och ger optimal trivsel hos äldre hästar. Mineralinnehållet är välbalanserat och innehåller en kombination av organiska (bioplex) och oorganiska mineraler som tillsammans ökar upptagningen av spårämnen.

Fodret innehåller tillsatt MSM och glukosamin som främjar ledfunktionen samt jästkultur Actisaf för en stabil tarmmiljö. Dessutom innehåller hästfodret en patenterad blandning av antioxidanter för att understödja immunförsvaret.

Tävlingskarens: Sverige 96 h, FEI 0 h

Dodson & Horrell

Alla hästfoder från Dodson & Horrell tillverkas med rena råvaror av högsta kvalitet. De arbetar nära lokala jordbrukare i framtagning av råvaror för att garantera just kvalitet och säkerhet. Redan 1985 belönades de med "Royal Warrant" vilket innebär att de är kunglig hovleverantör.