Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Fodertillskott Emin MSM 100% Häst 500g

Art.nr:1231651

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Organiskt svaveltillskott av rent Methyl Sulfonyl Methan (MSM). Fodertillskottet innehåller inga övriga tillsatser. Tävlingskarens Sverige 96 h, FEI 0 h.
  • För hästar som inte får färskt gräs
  • Näring till hovar, muskler och ligament
  • Återhämtar sig snabbare vid arbete
  • MSM är ett organiskt svavel som är en mycket viktig beståndsdel för kroppens proteiner kollagen och keratin. MSM är också en kraftfull antioxidant som sätter stopp för fria radikaler i din kropp. MSM är en förkortning för Metyl Sulfonyl Metan och är en mineralförening som finns i nästan alla våra celler
  • Tävlingskarens: Sverige 96 h, FEI 0 h
  • Vikt: 500g

Produktdetaljer

MSM är ett organiskt svavel som är en mycket viktig beståndsdel för kroppens proteiner kollagen och keratin. MSM är också en kraftfull antioxidant som sätter stopp för fria radikaler i kroppen. 

MSM är en mineralförening som finns i nästan alla våra celler. Det är en viktig del av cellbildningen i hela kroppen och ingår i bl a uppbyggnaden av brosk, senor, bindväv, muskler, skelett och päls. MSM är även en viktig byggsten i kroppens produktion av aminosyror, protein, enzymer och hormoner. Organiskt svavel är något som finns i varje cell i kroppen och utgör en av de viktigaste komponenterna för en väl fungerande och hälsosam kropp.

MSM ökar cellväggens genomsläpplighet för näringsämnen och slaggprodukter. Vid brist på MSM får hästen lägre mjölksyratröskel och kan prestera sämre. Musklerna återhämtar sig också långsammare, vilket resulterar i längre uppvärmningstider och en stelare, mindre samarbetsvillig häst.

Tävlingskarens: Sverige 96 h, FEI 0 h

Dosering:
Normalstor häst: 1:a veckan 2,5 mått per dag därefter 1,5-2 mått per dag.
Ponny och mindre hästar: 1:a veckan 2 mått per dag därefter 1-1,5 mått per dag.
1 mått medföljer – 15 gram

Hund: 1:a veckan 1 gram per dag, 2:a veckan 2 gran per dag, öka därefter till normal dos enligt vikttabell.
Under 10 kg = 1 gram / dag
10-20 kg = 2 gram / dag
20-30 kr = 2,5 gram / dag
Över 30 kg = 1-1,5 gram / dag

Sammansättning (per 1000 g): Metylsulfonylmetan 1000 g

Analytiska beståndsdelar: Råprotein 0%, Växttråd 0%, Råfett/Råolja 0%, Råaska 0%, Natrium 0%

Tillsatser: Inga

Emin

Emin är ett varumärke för hästtillskott och liniment som syftar till att stödja hästens hälsa och prestation. Emin har utvecklat en serie av högkvalitativa kosttillskott som är utformade för att möta hästens individuella behov och stödja hästens hälsa på ett naturligt sätt. De använder högkvalitativa ingredienser och tar hänsyn till de senaste forskningsresultaten inom hästnäring för att utveckla sina produkter.