Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Fodertillskott Emin C-Vitamin 500g

Art.nr:1238736

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
C-Vitamintillskott från Emin med askorbinsyra vilket är lättupptagligt c-vitamin i högkoncentrerad form. Bidrar bl a till att stärka immunförsvaret.
  • Stärker immunförsvaret
  • Kroppens viktigaste antioxidant
  • Bidrar till kroppens produktion av kollagen
  • Högkoncentrat
  • Vikt: 500g

Produktdetaljer

C-vitamin har en rad viktiga funktioner i hästens kropp, inklusive upptag av järn för bildandet av blodets hemoglobin, som transporterar syre till alla kroppens delar. Det främjar även upptaget av vitaminerna E och B1 samt medverkar i syntesen av kollagen, vilket är viktigt för sårläkning och blodkoagulering.

Vid infektioner eller vid värmestress förbrukar kroppen stora mängder C-vitamin, vilket gör tillskottet särskilt värdefullt under sådana perioder. Forskning inom immunförsvarsområdet visar att C-vitamin kan förbättra hästens motståndskraft mot infektioner och parasiter.

En frisk häst i vila behöver normalt sett 200-300 mg C-vitamin per 100 kg kroppsvikt per dag. Det dagliga behovet ökar vid infektion eller när hästen utsätts för träning. Ge din häst det bästa stödet med C-vitamin som fodertillskott för att främja hälsa, motståndskraft och välbefinnande. 

Dosering:
Häst: 1/2 mått (medföljer) per 200 kg kroppsvikt dagligen i fodret.

Hund: 1 kryddmått (1 gram) per 30 kg kroppsvikt dagligen i fodret

Innehåll: Dextrose 20%

Tillsats per 100 g / per 1000 g: C-vitamin 80000 mg / 800000 mg

Analytiska beståndsdelar: Råprotein 0,2%, Råfett 0%, Växttråd 0%, Aska 0,02%

Emin

Emin är ett varumärke för hästtillskott och liniment som syftar till att stödja hästens hälsa och prestation. Emin har utvecklat en serie av högkvalitativa kosttillskott som är utformade för att möta hästens individuella behov och stödja hästens hälsa på ett naturligt sätt. De använder högkvalitativa ingredienser och tar hänsyn till de senaste forskningsresultaten inom hästnäring för att utveckla sina produkter.