Gå till huvudinnehållet

Fodertillskott Dodson & Horrell Devils Claw 1,5kg

Art.nr:1235497

Djävulsklorot är en ört med smärtlindrande egenskaper och tillskottet passar hästar som drabbats av muskel- och ledproblem. Djävulsklorot finns fr o m 1 januari 2016 med på FEIs dopinglista. Tävlingskarens 14 dagar. 
  • Till hästar med muskel- och ledproblem
  • Hjälper till att stödja mobiliteten
  • Bra för hästar med giktproblem

Produktdetaljer

Devil’s Claw Root (djävulsklorot) är en ört som endast växer i Sydafrika. Tack vare dess smärtstillande egenskaper och rekommenderas den till hästar och ponnyer som drabbats av muskel- och ledproblem. Fodertillskottet passar även bra för hästar med bland annat giktproblem.

Dodson & Horrell Devils Claw får inte användas till dräktiga och digivande ston. Inom humanmedicin används djävulsklorot till att stimulera sammandragningar i livmodern. Produkten rekommenderas inte till hästar i träning som inte nått en ålder där ålderstecken kan förekomma eftersom djävulsklorot kan dölja en lätt hälta.

Observera att blandningen innehåller Devils claw root (djävulsklorot) som från och med 1 januari 2016 finns med på FEIs dopinglista. Tävlingskarens 14 dagar.

Sammansättning: Djävulsklorot

Analytiska beståndsdelar: Växttråd 8,0 %

Dosering

Små hästar och ponnyer: 1 mått/dag

Stora hästar: 2 mått/dag

1 mått (15 ml) = 10 g

1,5 kg räcker till cirka 75 dagar för en häst på 500 kg

Får endast ges till hästar. Undvik att överskrida rekommenderad utfodringsvägledning utan att konsultera Brogaardens Foderrådgivning eller din veterinär. Kontakta veterinär vid minsta tvivel om hästens allmäntillstånd.

Devils Claw finns även i flytande form.

Dodson & Horrell

Alla hästfoder från Dodson & Horrell tillverkas med rena råvaror av högsta kvalitet. De arbetar nära lokala jordbrukare i framtagning av råvaror för att garantera just kvalitet och säkerhet. Redan 1985 belönades de med "Royal Warrant" vilket innebär att de är kunglig hovleverantör.