Gå till huvudinnehållet

Elvattenkopp HP20 Plus, grön

Elvattenkopp HP20 Plus är tillverkad av polypropen och har ett integrerat självreglerande värmeelement på 73W, för uppvärmning av vattenskål och ventil. Koppen är även utrustad med 2 meter extra värmekabel för utvändig uppvärmning av vattenledningen.  Mer

Art.nr : 1207968

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar

Egenskaper

En elvattenkopp där värmeslingan i koppen går upp i bakstycket för att även förhindra att vattnet fryser i ventilen!

Elvattenkopp HP20 Plus är utrustad med en justerbar ventil i mässing. Ventilen ger upp till 11 liter/minut beroende på förutsättningar. Det självreglerande värmeelementet kopplar på vid ca +5°C, och från vid ca. +13°C. Det innebär att du inte behöver komplettera med en fristående termostat. 

Den extra värmekabeln gör att elvattenkoppen även värmer vattenledningen utvändigt upp till ca. 2 meter. Vattenanslutning 1/2" från över- eller undersidan, vilket också gör det möjligt att använda den i ett cirkulerande frostfritt varmvattensystem. Dräneringsplugg i botten gör koppen enkel att rengöra. 

Läcker dina vattenkoppar? Det kan bero på ett för högt vattentryck. En reduceringsventil kan vara lösningen för att undvika att vattenkopparna står och läcker. 

Teknisk data
Koppen rymmer: 2,8 liter 
Effekt: 73W/24V 
För transformator: 96W 
Vikt: 2,0 kg 
4-hålsfäste: 136x100 mm 
Vattenflöde: 8 l/min (3 bar), 9,5 l/min (4 bar), 11 l/min (5 bar)
Färg: Grön