Gå till huvudinnehållet
Tips

Kattförsäkring – Hitta den bästa försäkringen för dig och din katt

Dela

Har du funderingar på att bli med katt? Kanske har ditt nya familjetillskott redan anlänt. Katter kan, liksom vi människor, bli sjuka eller råka ut för olyckor. Många känner till att veterinärkostnader kan bli dyrt och att även mindre olyckor kan stå matte eller husse dyrt.

Ibland sker oförutsedda händelser, som kan få stora ekonomiska konsekvenser. Med en kattförsäkring kan du känna dig mer trygg att kunna ge katten rätt vård om den skulle råka skada sig eller bli sjuk. 

Tidig försäkring ger bäst skydd 

Om din katt inte är försäkrad och en sjukdom uppkommer eller en olycka sker, går det inte att få ut några försäkringspengar i efterhand. Försäkringar ersätter det som inträffar efter försäkringens tecknande. Har en sjukdom eller skada inträffat innan dess så betalas det inte ut någon ersättning, för att det ska gå till på ett rättvist sätt. En så tidig kattförsäkring som möjligt och utan att göra uppehåll i försäkringen är därför det bästa försäkringsskyddet för dig och din katt. 

Gå igenom dina villkor 

Var noga med att gå igenom dina försäkringsvillkor innan du tecknar en ny försäkring. I villkoren anges vad du kan få ersättning för. En mer omfattande försäkring täcker mer, men brukar också bli mer kostsam.

Vad är självrisk?

Veterinärvårdsförsäkringar har något som kallas självrisk, vilket innebär att du betalar en del av kostnaderna själv. Självrisken behövs för att kostnaden för försäkringen inte ska bli för hög, genom att man exempelvis betalar mindre kostsamma veterinärbesök själv. Det är vanligast att ha en fast och en rörlig självrisk.