Gå till huvudinnehållet

Hästfoder Granngården Lusernpellets, 20 kg

Pelleterat grovfoder utan tillsatt socker eller melass. Kraftfodret passar alla hästar och tillför foderstaten extra fibrer och protein. Bör blötläggas före utfodring. Vill du köpa hästfoder på pall? En pall innehåller 24 säckar.   Mer

Art.nr : 1236122

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar

Egenskaper

Egenskaper för Granngården Lusernpellets
Granngården Lusernpellets är en råvara bestående av 100% varmluftstorkat lusernmjöl och utan tillsatt socker eller melass. Det kan utfodras till många djurslag som behöver stöd av ett grovfoder. Normalt är det anpassat för att fungera som komplettering till ett grovfoder med lågt eller normalt protein innehåll och rekommenderas för att tillföra växttråd eller öka behovet av protein. Granngården Lusernpellets ges med fördel till häst eller andra djur. 

Tack vare att fodret är pelleterat kan du alltid vara säker på att din häst får i sig rätt mängd av alla viktiga näringsämnen vilket är en förutsättning för att din hästs mag- och tarmkanal ska fungera optimalt. Detta är ett rekommenderat blötläggningsfoder som bör blötläggas före utfodring, särskilt till häst och andra enkelmagade djur. Granngården Lusernpellets utfodras beroende på arbetsintensitet, tävlingsstatus eller hull samt behov av grovfoder. Granngården rekommenderar att grovfoder utfodras före kraftfoder samt att mineraler tillsätts för balanserad foderstat.

Sammansättning
Lusernmjöl 100 %. Lusernpellets är en råvara som kan variera i färg under säsongen.

Analytiska beståndsdelar per kg
Energi: 7,5 MJ
Råprotein: 15,2 %
Smältbart råprotein (smb rp): 120 g
Lysin: 7 g
Råfett: 3,9 %
Råaska: 10,0 %
Växttråd: 27,5 %
Vatten: 10,2 %
Stärkelse: 0,8 %
Socker: 5,5 %
Kalcium: 1,5 %
Fosfor: 0,2 %
Magnesium: 0,2 %

Vid köp av helpall krävs lossningshjälp
Vid leverans av helpall av denna artikel krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin. Läs mer i våra köpvillkor.