Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Odla med barn i skolan – ett lärande för livet

Dela

Ett barn som får lära sig att odla lär sig även att iaktta och vårda sin omgivning. Tillsammans med Riksförbundet Svensk Trädgård vill vi inspirera till odling och visa på möjligheten att använda detta som ett pedagogiskt verktyg. Att odla med barn gör att vi förmedlar kunskap vidare från generation till generation.

 • Unga odlare granngården

  Odla Ung

  Odling och ekologiskt tänkande har funnits genom alla tider. Att däremot känna till historien bakom olika råvaror, förstå konsekvensen av de val vi gör i grönsaksdisken och även att faktiskt kunna odla egna grönsaker är nu mer aktuellt än det har varit på länge. Vikten av denna kunskap lyfts fram av pedagoger, forskare och sakkunniga från många olika instanser i samhället. 

 • Unga odlare granngården

  Börja odla med barn i skolan

  Riksförbundet Svensk Trädgård är Sveriges största ideella organisation inom trädgård och odling. Deras uppdrag är att sprida kunskap om ekologisk odling och deras kunskapsbank är stor. Riksförbundet vill värna om dessa kunskaper och bidra till att skapa en plattform för överföring av värdefull odlingskunskap mellan generationerna.

  Tillsammans med Riksförbundet Svensk Trädgård är Granngården, Nelson Garden, Hasselfors Garden och Gjordnära med och erbjuder ett medlemskap speciellt för skolor och förskolor. När en skola eller förskola ansluter sig till förbundet får skolan ett presentkort att hämta ut odlingsprylar för.

 • Unga odlare granngården

  Odla med barn – få vägledning och support

  Utöver presentkortet får skolan vägledning genom återkommande utskick, speciellt för pedagogisk personal. I dessa finns förslag på hur du kan odla med barn kopplat till läroplaner och beskrivningar på odlingsrelaterade projekt att genomföra tillsammans med eleverna, men också rent odlingstekniska råd. Som en extra support får skolan också tillgång till Riksförbundet Svensk Trädgårds omfattande kunskapsbank och rådgivning. Hit kan du ringa om du önskar professionell hjälp och till exempel vill veta varför morötterna inte växer som de ska eller hur du blir av med bladlössen på skolans chili.

BLI MEDLEM I ODLA UNGA ODLARE

Är du lärare och vill lära dina elever om odling?

Unga odlare granngården